Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8103

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ
Αντιλαϊκή ΕΥΡΩ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επέλαση

Και επιπλέον μέτρα, κατόπιν αμερικανικής απαίτησης

Στην έγκριση όλων των αντιδημοκρατικών μέτρων, που είχε επεξεργαστεί η Κομισιόν, με πρόσχημα τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, προχώρησε χτες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Μέτρα, τα οποία συμπληρώθηκαν και με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, ενώ αποφασίστηκε το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να δώσει απάντηση και στο «ακανθώδες» θέμα του ορισμού της τρομοκρατίας.

Στο μεταξύ, όμως, η Σύνοδος της Γάνδης ανακήρυξε την τρομοκρατία στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ΕΕ και όχι μόνον επιβεβαίωσε την «πλέον σθεναρή υποστήριξή της» στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, όπως δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, αλλά προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην οικοδόμηση ενός αντιδημοκρατικού αυταρχικού θεσμικού πλαισίου και των αντίστοιχων κατασταλτικών μηχανισμών, μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Κι όλ' αυτά με «καπέλο» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, που αποκτούν την ελεύθερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαθητικό «όχι στον πόλεμο»

Με μια μαζική, όσο και δυναμική συγκέντρωση και πορεία, οι μαθητές του Πειραιά έστειλαν χτες το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα και απαίτησαν την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους «αντιτρομοκρατικούς» πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι μαθητές του Πειραιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και κατόπιν έκαναν πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας


ΣΕΛ.  10


ΠΑΣΥ
Πρωτοβουλία για το λάδι

Πανελλαδική σύσκεψη για το λάδι διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα - στην αίθουσα του Συλλόγου Μανταμαδιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 39) στις 10 το πρωί - με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)


ΣΕΛ.  23
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
«Σφαγείο» τα πρώτα τιμολόγια

Τα πρώτα τιμολόγια «σφαγής» των βαμβακοπαραγωγών άρχισαν να βγαίνουν στη Θεσσαλία, διαψεύδοντας στην πράξη τις «διαβεβαιώσεις» του υφυπουργού Γεωργίας, Βαγ. Αργύρη, περί μιας τιμής στο βαμβάκι


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ