Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8077

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
... Και ΕΥΡΩ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ κατά των λαών

Σε μια νέα επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων προχωρά η ΕΕ, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί η χτεσινή απόφαση της Κομισιόν, η οποία θα συζητηθεί σήμερα στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Τόσο ο ασαφής ορισμός μιας πράξης ως τρομοκρατικής, ώστε να χωρά κάθε τάση αντίστασης και αμφισβήτησης του κατεστημένου, όσο και τα υπόλοιπα μέτρα, περί ενιαίου δικαστικού χώρου, ενιαίου εντάλματος και ποινολογίου, υπερ-αρμοδιοτήτων της Γιουροπόλ, έντασης της αστυνομικής συνεργασίας και των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, κάνουν ολοφάνερο πως ο πραγματικός και κύριος στόχος είναι η παραπέρα θωράκιση της εξουσίας των μονοπωλίων, η τρομοκράτηση των λαών και η αυταρχική αντιμετώπιση των αγώνων των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή σε πάνω από 100 πολεμικά αεροσκάφη να μετακινηθούν στον Περσικό, ενώ αναμένονταν τα πρώτα αεροσκάφη στο πακιστανικό έδαφος. Ο Κ. Σημίτης έσπευσε χτες να προεξοφλήσει την εμπλοκή της Ελλάδας στον οποιονδήποτε ΝΑΤΟικό τυχοδιωκτισμό.


ΣΕΛ.  3   -   15

27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πρεμιέρα χτες στην «κόκκινη πολιτεία»

Εναρξη χτες για το 27ο Φεστιβάλ και πλήθος κόσμου και νεολαίας πλημμύρισε την «κόκκινη πολιτεία», στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Μεγάλο το ενδιαφέρον για την επίκαιρη συζήτηση (φώτο)σχετικά με τις εξελίξεις μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ. Ξεχωριστές οι παρουσίες των «Πυξ - Λαξ», Δ. Μητροπάνου, Στ. Βαμβακάρη. Σήμερα σειρά έχουν οι Δ. Τσακνής, Λ. Μαχαιρίτσας, Π. Θαλασσινός, Κ. Μάντζιος και πολλοί άλλοι, που συμπεριλαμβάνονται στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στις 7.45 μμ συζητούν «για τις δημοτικές εκλογές» οι Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ), Θ. Τσούρας (ΠΑΣΟΚ), Α. Νεράτζης (ΝΔ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και συντονίζει ο Π. Ράμμος.


ΣΕΛ.  17   -   22


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σχέδιο διάλυσης της Πρόνοιας

Η Πρόνοια ως τομέας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής παύει να υφίσταται με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τα ιδρύματα πρόνοιας μεταφέρονται στα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας και οι πρωτοβάθμιες δομές μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


ΣΕΛ.  25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χειρότερες οι προοπτικές για τους εργαζόμενους

Το ενδεχόμενο παρατεταμένης ύφεσης στις καπιταλιστικές χώρες, που έτσι κι αλλιώς αναμενόταν να ξεσπάσει, επικαλείται τώρα η κυβέρνηση για να αναπροσαρμόσει τους στόχους της αντιλαϊκής της πολιτικής και του κρατικού προϋπολογισμού, στην κατεύθυνση της επιβολής μεγαλύτερων βαρών στα λαϊκά στρώματα


ΣΕΛ.  10   -   11
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δεν αφήνουν ούτε σπιθαμή πράσινο!

Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου φαίνεται πως δε θα μείνει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον τρόπο... αξιοποίησης του χώρου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004


ΣΕΛ.  29

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ