Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Μάη 2001 - αριθ. φύλλου: 7962

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ των αντιλαϊκών πολιτικών

Η επίθεση στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι έκφραση της συνολικής αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, χτυπάει την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Στυλοβάτες αυτής της πολιτικής είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, που δημαγωγεί απροκάλυπτα, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα χειροτερεύει δραματικά τη θέση της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού μας, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού.

Η λύση είναι μία: Να αναπτυχθεί ένα μαζικό, μαχητικό, ταξικό κίνημα που θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και θα περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων.

Η απεργία της 17ης Μάη πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό στη συνεχή και αδιάκοπη κλιμάκωση της μαζικής πάλης του εργατικού κινήματος. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μάλιστα, από την άποψη ότι μπορεί να αποτελέσει και την αφετηρία της συνάντησης σε έναν κοινό αγώνα των μικρομεσαίων της πόλης και της ελληνικής αγροτιάς με τους εργατοϋπάλληλους και τη νεολαία.


ΣΕΛ.  5   -   11

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ
Μαραθώνια πορεία ειρήνης

Μήνας αντιιμπεριαλιστικής πάλης ανακηρύχτηκε ο Μάης από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης από κοινού με άλλες μαζικές οργανώσεις, ξεδιπλώνουν πολύμορφες δραστηριότητες σε ολόκληρη τη χώρα για τη λαϊκή συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, δυναμώνοντας το μέτωπο ενάντια στην ευρωατλαντική ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Σήμερα πραγματοποιείται η 18η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, ενώ την επόμενη Κυριακή, 13 του Μάη, θα γίνει η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα, μέχρι την πλατεία Συντάγματος.


ΣΕΛ.  16  -  17


ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Δράση να μην κατατεθεί

Ενώ η Επιτροπή αγώνα κατά του τρομονόμου επιμένει στην αναγκαιότητα δράσης για την απόσυρσή του, ήδη το νομοσχέδιο βρίσκεται στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδη, έτοιμο βεβαίως προς άμεση κατάθεσή του στη Βουλή. Ο «Ρ» φιλοξενεί γνώμες έγκριτων νομικών για το αντιδημοκρατικό έκτρωμα


ΣΕΛ.  24  -  25
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ενισχύονται οι επιχειρηματίες

Τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας ενισχύει ο Αλ. Παπαδόπουλος με το Προεδρικό Διάταγμα 84 για τα διαγνωστικά κέντρα, ενώ είναι έτοιμος να προωθήσει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, με κύριο στόχο τη σύσταση του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις


ΣΕΛ.  15
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Απαιτείται εντατική αντιλαϊκή επίθεση

Με τη φετινή έκθεσή του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έρχεται να ενισχύσει την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, για ένταση των προσπαθειών τής μεταφοράς πλούτου από τις τσέπες των εργαζομένων στα θησαυροφυλάκια των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να «συγκλίνει» σε 20 χρόνια η ελληνική οικονομία με την ΕΕ


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ