Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7880

ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗ
Παλλαϊκό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη στα Προπύλαια

Ενώ συνεχίζονται με ρυθμό χιονοστιβάδας οι τραγικές αποκαλύψεις για το συνεχές έγκλημα κατά των λαών, στο πόδι βρίσκονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, προκειμένου να φτάσει το κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων στις συνοικίες, στους χώρους δουλιάς, στα σχολειά και στα νεολαιίστικα στέκια.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 6.30 μμ, στα Προπύλαια, βρίσκει ήδη ευρύτερη απήχηση στα μέλη και τους οπαδούς όλων των κομμάτων, αφού εκφράζει γνήσια τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, τη λαϊκή διάθεση για αντίσταση στη δολοφονική πολιτική στα Βαλκάνια.

Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι τώρα αγώνας ζωής, υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους οι ΚΟ του ΚΚΕ και καλούν το λαό να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο και να απαιτήσει: Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και τη μετεγγραφή των Ελλήνων φοιτητών. Καμιά συμμετοχή, καμιά νέα εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά. Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, είναι το σύνθημα που ακούγεται από πόρτα σε πόρτα με τις προκηρύξεις και το «Ριζοσπάστη» στο χέρι σήμερα και κάθε μέρα.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Αντιδραστικό όραμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα ετοιμάζεται να προσαρμοστεί, αν δε έχει ήδη ξεκινήσει, στις κατευθύνσεις της «Διακήρυξης της Μπολόνια» για την Ενιαία Ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση. Κατευθύνσεις για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις προσαρμόζουν την ανώτατη εκπαίδευση στο «ευρωπαϊκό όραμα» του μεγάλου κεφαλαίου. Οδηγούν στην υποβάθμιση των προπτυχιακών σπουδών, την ένταση των ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση και τελικά τη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα παράγει φθηνό, ευέλικτο, μισοκαταρτισμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς εφόδια κι άρα χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα αντιτίθεται στη «Διακήρυξη της Μπολόνια» και τις αλλαγές που κυοφορούνται με βάση αυτήν.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορά

Ο γιατρός Παν. Μπακαλούδης, στην ιερή μνήμη του πατέρα του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 12 Οκτώβρη 1944 στο Βόλο, προσφέρει 10.000.000 δρχ.



«ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Σύγχρονη μορφή δουλείας

Ακάθεκτη προχωρεί η κυβέρνηση στη θεσμοθέτηση της «ενοικίασης» εργαζομένων με τις ευχές βιομηχάνων και ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ενώ οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε αντίσταση


ΣΕΛ.  14   -   15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η «πελατοποίηση» των ασθενών ο στόχος

Η «πελατοποίηση» του ασθενούς και η μετατροπή του σε αντικείμενο εκμετάλλευσης από την πολύμορφα προωθούμενη «ιδιωτική πρωτοβουλία» στο χώρο της υγείας είναι οι πραγματικοί στόχοι του κυβερνητικού νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ»


ΣΕΛ.  12   -   13
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η θανάσιμη «καταιγίδα» συνεχίζεται

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την «Καταιγίδα της Ερήμου», αλλά ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων δεν μπορεί ακόμη να γίνει, αφού τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου και το εμπάργκο συνεχίζουν τη θανάσιμη λειτουργία τους


ΣΕΛ.  10   -   11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σπάνε ρεκόρ τα ελλείμματα ισοζυγίου

Τα ελλείμματα του ισοζυγίου, που έχουν εκτιναχτεί σε πρωτοφανή ύψη, αποτυπώνουν ανάγλυφα τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, παρά την υπερδεκάχρονη αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ