Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11666

«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»
ΚΚΕ: Οχι ενσωμάτωση της απόφασης - πλαίσιο της ΕΕ για τα «δύο άκρα»

ΣΕΛ.  3
Επαγρύπνηση απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τη θεωρία των δύο άκρων

ΣΕΛ.  2   -   3

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις
  • Τα συλλαλητήρια βρίσκονται σε εξέλιξη από την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Να γίνουν εφαλτήριο για την αντεπίθεση και σταθμός στην κλιμάκωση με την απεργία στις 23 Οκτώβρη.

ΣΕΛ.  9

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και να προχωρήσει στις απολύσεις επιβεβαίωσε, χτες, το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι φοιτητές και σπουδαστές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, στην υποχρηματοδότηση και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας.


ΣΕΛ.  13

Να δούμε καθαρά...

Γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στήνεται μια πολύμορφη επιχείρηση επίδρασης στη συνείδηση της εργατικής τάξης, του λαού, με πολλαπλές επιδιώξεις και στόχους: Από την αστική προπαγάνδα, προβάλλεται ως μια υπόθεση με βάθος χρόνου και «πολλές εκπλήξεις». Τα αστικά επιτελεία, η κυβέρνηση τροφοδοτούν το οπλοστάσιό τους με «πυρομαχικά», προσπαθούν να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει ως στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καλλιεργούν ψυχολογία φόβου, ως εμπόδιο στη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη. Οι καπιταλιστές θέλουν η κυβέρνηση να δημιουργήσει τις ανάλογες συνθήκες στήριξης της ανταγωνιστικότητας γι' αυτό πρέπει το κίνημα να είναι τσακισμένο για να κάνουν επενδύσεις. Εντονες είναι οι προσπάθειες του αστικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ να ξεκόψουν την εγκληματική δράση της ΧΑ από τη φασιστική της φύση. Προβάλλουν ότι γίνεται «κάθαρση» των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών από χρυσαυγίτες, κρύβοντας ότι υπάρχουν βαθιές διασυνδέσεις με το αστικό κράτος. Επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ψυχολογία εμπιστοσύνης του λαού σ' αυτούς που είναι εντεταλμένοι στην προστασία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει την υπόθεση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ιδιαίτερα με τη ΝΔ, προβάλλοντας την άποψη ότι μια άλλη κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει το ναζισμό, ενώ το αστικό πολιτικό σύστημα, το κράτος, το κεφάλαιο, που τροφοδοτούν και αναπαράγουν το ναζισμό θα ζουν και θα βασιλεύουν. Απέναντι σε όλη αυτήν την προσπάθεια, οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν καθαρά με ταξικά γυαλιά: Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να επιβάλουν σε βάθος διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν σε εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, για να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός τους, όπου τα ναζιστικά μορφώματα θα είναι οριστικά παρελθόν. Να απαντήσουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που προβάλλει η κυβέρνηση, έχοντας ως μόνιμο στόχο την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της «ομαλότητας και της σταθερότητας» και την υποταγή του λαού.



ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Οι δραστηριότητες του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  10
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Αέριο, Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο τραπέζι

Πολιτική στήριξη στην επίθεση της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στα λαϊκά στρώματα, σε όφελος του κεφαλαίου, έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Μεσόγειο, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και το ταξίδι του Αντ. Σαμαρά στο Ισραήλ.


ΣΕΛ.  7
Τι δουλειά έχουν τα περιπολικά στα σχολεία;

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΓΑ
Κόβουν την προνοιακή σύνταξη σε 95χρονη!

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ