Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11636

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ερχονται νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές

ΣΕΛ.  9

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Στη συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. καλούν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ

  • Συνάντηση, χτες, του Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Ρωσίας και εκπροσώπους της πρεσβείας της Κίνας. Την ερχόμενη Δευτέρα η συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν. Θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων και παρεμβάσεων του ΚΚΕ.
  • Την ερχόμενη Τετάρτη η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ κόντρα στην επέμβαση και κάθε συμμετοχή της χώρας.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας, χτες, από την ΕΕΔΥΕ στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
  • Ολα είναι έτοιμα για την «εδώ και τώρα» στρατιωτική επέμβαση.

ΣΕΛ.  3  -  5

Κινητοποίηση χτες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και παράλληλα πραγματοποίησαν συγκέντρωση - κυρίως από το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Λάρυμνα - στην Αθήνα ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.


ΣΕΛ.  12  -  13

Καμιά συμμετοχή

Ετοιμη είναι η κυβέρνηση για να στηρίξει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, τηρώντας τις «συμμαχικές δεσμεύσεις» απέναντι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν, χτες, ότι όποτε κι αν ζητηθεί η βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, θα παραχωρηθούν για την επέμβαση. Αλλωστε, κάθε αίτημα για χρήση της βάσης της Σούδας και άλλων εγκαταστάσεων απαιτεί τυπική μόνο έγκριση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η αστική προπαγάνδα επιμένει στην αναγκαιότητα συμμετοχής, λόγω γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, για να αναβαθμιστεί η θέση της αστικής τάξης έναντι των ανταγωνιστών της στην περιοχή. Δεν κρύβουν, μάλιστα, ότι θα ισχυροποιηθεί ο άξονας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, γεγονός που θα ωφελήσει το κεφάλαιο στην Ελλάδα. Αλλωστε, αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το «πέπλο» του «ανθρωπισμού», της «αποκατάστασης της δημοκρατίας», με πρόσχημα τα χημικά όπλα, σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, τη σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Ο λαός να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταδικάσει την επέμβαση και κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.



ΠΑΜΕ
Εργατικές συσκέψεις ενόψει συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

ΣΕΛ.  12  -  13
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για την επέτειο της απεργίας της 23ης Αυγούστου 1923

ΣΕΛ.  24
ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα η στάση εργασίας ενάντια στη διαθεσιμότητα

ΣΕΛ.  12   -   13
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Σήμερα αναμένονται οι βάσεις

ΣΕΛ.  11
Με χειρότερους όρους θα λειτουργήσουν τα σχολεία

ΣΕΛ.  11
ΒΟΙΩΤΙΑ
Μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιά

Ανεξέλεγκτες μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν οι διαστάσεις που είχε πάρει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καρακόλιθος έξω από τη Λιβαδειά Βοιωτίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.30 χτες το μεσημέρι και οι φλόγες κατάκαιγαν ελαιόδεντρα, αμπέλια, εκτάσεις με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ κάηκαν και στάνες.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ