Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11461

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Πλατύ κάλεσμα για τα αυριανά συλλαλητήρια κατά της ανεργίας

ΣΕΛ.  11

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ στη στοχοποίηση της ταξικής πάλης

Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να βάλουν φραγμό και να ματαιώσουν κάθε αντιλαϊκό σχέδιο

  • Οι τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο «Mall», είναι ύποπτες και προσφέρουν υπηρεσίες στις αντιδραστικές δυνάμεις και τα κέντρα που επιδιώκουν την τρομοκράτηση του λαού, την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων του. Αυτός ο σχεδιασμός δεν πρέπει να περάσει.
  • Η ατομική τρομοκρατία δεν είναι μορφή πάλης και δε σχετίζεται με τις δράσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει δίπλα στις τρομοκρατικές ενέργειες και να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κ.λπ.
  • Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση, καθώς και η μαζική αγωνιστική δράση που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ, κατά του καπιταλισμού.
  • Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στη δικομματικού τύπου φραστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ.
  • Είναι προκλητική και επικίνδυνη για το λαό η επιστράτευση του αντιδραστικού ιδεολογήματος «των δύο άκρων».

ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαδήλωσαν ενάντια στις αυξήσεις στο ρεύμα

Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις που η τρικομματική συγκυβέρνηση έβαλε στα τιμολόγια του ρεύματος, οργάνωσε, χτες το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


ΣΕΛ.  13

Υποπτες ενέργειες

Οι τρομοκρατικές ενέργειες, όπως το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ και η έκρηξη βόμβας στο «Mall», είναι άκρως επικίνδυνες και ύποπτες, ενέργειες που στρέφονται κατά του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οργανώθηκαν μεγάλες προβοκάτσιες κατά των λαϊκών αγώνων, ότι πολλές φορές πίσω από αυτές είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες που υπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς ή εκβιασμούς, όπως επίσης και ότι ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί που σχετίζονται με ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων κ.ά. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας εξαπολύθηκαν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ψηφίστηκαν αντιδραστικοί «τρομονόμοι» και υπογράφηκαν συμφωνίες με ΕΕ - ΗΠΑ που νομιμοποιούν το φακέλωμα και την παραβίαση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Στο όνομα της τρομοκρατίας λεηλατούνται πηγές πρώτων υλών στην Αφρική. Ο λαός πρέπει να επιστρατεύσει τη συσσωρευμένη εμπειρία του για να βγάλει σωστά συμπεράσματα και οργανωμένα να αντιπαλέψει τόσο για τη ματαίωση κάθε αντιλαϊκού σχεδίου, όσο και την πολιτική και την εξουσία που γεννά τη βαρβαρότητα στην οποία τον αναγκάζει να ζει, μέχρι να την ανατρέψει.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Παρέμβαση για στήριξη των εργατών

ΣΕΛ.  12
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ανεβαίνει η αγωνιστική αποφασιστικότητα

ΣΕΛ.  18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Σε απεργιακό αγώνα

ΣΕΛ.  13
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  15
ΚΝΕ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Διαμορφώνουν εργασιακό περιβάλλον - ζούγκλα

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν την επίθεση

Η επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε με απειλές για επιστράτευση, είτε με συκοφαντίες για «συντεχνίες» και «ρετιρέ», είτε με δήθεν κλάματα για την «ταλαιπωρία του κοινού», αποσκοπεί στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει σαν μια γροθιά να απαντήσουν στην επιχείρηση διάσπασής τους.


ΣΕΛ.  10
Νέα οικονομική θηλιά στον ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ