Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11421

Αγρια επίθεση φασιστοειδών σε μετανάστες στην Καλλιθέα

ΣΕΛ.  21
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξω οι δουλέμποροι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια

ΣΕΛ.  3

Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΘΗΛΙΑ θα πνίξει τα λαϊκά νοικοκυριά

ΚΚΕ: Η φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι βασική πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Κλιμακώνεται, μετά το τσάκισμα μισθών - συντάξεων και άλλων δικαιωμάτων, η σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο έρχονται να επιβάλλουν νέους ασήκωτους φόρους και βαριά χαράτσια, όπως κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα παιδιά κάθε λαϊκής οικογένειας, ολοσχερής κατάργηση των όποιων ελαφρύνσεων στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση ουσιαστικά του γενικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ ανάλογα μέτρα προβλέπει για αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες. Τα νέα χαράτσια και οι νέες φορολογικές θηλιές που φέρνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους, τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, για να δώσει νέες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι προσωρινά. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάτω τα ξερά σας από τα Ταμεία μας

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του κεφαλαίου ετοιμάζονται να λεηλατήσουν για λογαριασμό του ό,τι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά. Κάτω τα ξερά σας από τα Ταμεία μας. Αυτή και μόνο θα πρέπει να είναι η απάντηση του κάθε εργαζόμενου.


ΣΕΛ.  11

ΚΚΕ
Το λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει τους φασίστες

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική άνανδρη επίθεση οργανωμένης ομάδας τραμπούκων με τα διακριτικά και τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στέλνοντας έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν.



ΛΗΜΝΟΣ
Απεργία ενάντια στην ερήμωση του νησιού

ΣΕΛ.  12
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Αύριο Κυριακή στο Γοργοπόταμο

ΣΕΛ.  8
ΟΗΕ
Διπλωματική επιτυχία της Παλαιστίνης

ΣΕΛ.  19
ΜΑΣ
Συλλαλητήριο για τα ΤΕΙ στις 12 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Μέτωπο ενάντια στους επιχειρηματίες της Υγείας

ΣΕΛ.  15
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων

ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Κάλεσμα στους σπουδαστές Εμπορικού Ναυτικού

ΣΕΛ.  28
ΚΚΕ
Οι δόσεις προϋποθέτουν σφαγή του λαού

Μαζί με τα συγχαρητήριά του προς την κυβέρνηση, ο Β. Σόιμπλε ομολόγησε ότι στην ουσία κάθε δόση προϋποθέτει νέα σφαγή του λαού και ότι η διαμάχη με το ΔΝΤ αφορά κυρίως στο πώς θα μοιραστούν οι ζημιές συνολικά της κρίσης στην Ευρωζώνη. Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων και δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ