Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11324

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Κατάργηση κλινών και περικοπή εφημεριών

ΣΕΛ.  10
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αλληλεγγύη κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία

ΣΕΛ.  10  -  11

Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους

Αλέκα Παπαρήγα: Ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση και πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αυτό

Η αφαίμαξη του λαού είναι πολύ μεγαλύτερη των 11,6 δισ. ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 16 δισ. ευρώ χρεοκοπώντας τον ανεξέλεγκτα. Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε δέκα προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πίσω από το θέατρο που παίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με τις δήθεν κόκκινες γραμμές, ότι δε θα παρθούν νέα επώδυνα μέτρα για τους αδύναμους, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά συνταγή, ούτε μαλακή ούτε σκληρή, που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ, το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Αποτελεί αφετηρία για να αντιμετωπίσει ο λαός όλους τους ποικιλώνυμους εκβιασμούς και το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά του: Η απόλυτη χρεοκοπία.


ΣΕΛ.  6  -  9

Νέες ενισχύσεις στους εφοπλιστές από τη συγκυβέρνηση

Ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και συγχρηματοδότηση σημαντικού μέρους του κόστους της ναυτικής εργασίας για να «δώσουν ένα φιλί ζωής στις εταιρείες» υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. ΚΚΕ: Η πολιτική απελευθέρωσης τσακίζει ναυτεργάτες και νησιώτες.


ΣΕΛ.  3

Τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο

Πριν καν προλάβει να ολοκληρώσει ο Κ. Χατζηδάκης τις ανακοινώσεις του για τις 10 προτεραιότητες για την ανάπτυξη, η Κομισιόν χαιρέτισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Αποτελούν ένα σαφές μήνυμα της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει την τόσο αναγκαία αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Η προώθηση αυτών των προτεραιοτήτων θα συμβάλει ουσιαστικά στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, αναγκαίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης» είπε. Δεν είναι τυχαίο ότι το κεφάλαιο, τα κόμματά του στην Ελλάδα, η ΕΕ, το ΔΝΤ σε δυο βασικά ζητήματα επέμεναν και επιμένουν. Στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις, ως επείγοντα ζητήματα. Και αυτό γιατί οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, αντισταθμίζοντας τη χασούρα των καπιταλιστών από την κρίση που τους βοηθά να αντιμετωπίσουν την καταστροφή του κεφαλαίου, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις δίνουν επενδυτική διέξοδο στα αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λόγω κρίσης δεν επενδύονται. Και όλ' αυτά στο όνομα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται με δεδομένες τις εργασιακές συνθήκες Κίνας, Αφρικής, και στην Ελλάδα, άρα υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση για το λαό ούτε θα αντιμετωπίσει την ανεργία, ενώ θα συμβάλει στην παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, αφού οι καπιταλιστές θα επενδύσουν σε τομείς που θα φέρουν γρήγορο και μεγάλο κέρδος και όχι κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, μπορεί να γίνει μόνο με λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Οργή για το τηλεφωνικό χαράτσι

ΣΕΛ.  24
Εκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με ανάπηρο παιδί

ΣΕΛ.  16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στις 3 Οκτώβρη η Διεθνής Μέρα Δράσης

ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
Στο έλεος των εμποροβιομήχανων

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σήμερα νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Τη μάχη της περιφρούρησης έδωσαν από νωρίς το πρωί χτες οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας. Σήμερα, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στην οδό Πανεπιστημίου και πορεία προς τη Βουλή.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ