Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11056

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ
Ολοι στα συλλαλητήρια στις 10 Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6.30 το απόγευμα.
  • Αθήνα: Σύνταγμα, στις 11 το πρωί.

ΣΕΛ.  2  -  3

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΠΑΝΤΟΥ κόντρα στα νέα φρικτά αντιλαϊκά μέτρα
  • ΚΚΕ: Μόνο οι θυσίες της πάλης για τα σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, θα πιάσουν τόπο για το λαό, θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτόν και τη χώρα
  • ΠΑΜΕ:Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα νέα πανελλαδική γενική απεργία.

Με τα νέα πρόσθετα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, κυβέρνηση, τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση. Παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία τους, βάζοντας στην καρμανιόλα όσα ακόμη εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, στέλνοντας την ίδια τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας στην απόλυτη εξαθλίωση.Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο, να αποτελέσουν έκφραση της μαζικής αγανάκτησης και καταδίκης των μέτρων, αφετηρία κλιμάκωσης νέων ακόμα πιο μαζικών αποφασιστικών αγώνων σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο και συνολικότερα.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα για την Παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στις 11 π.μ., από φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Συγκέντρωση φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώνονται στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Χημείου.


ΣΕΛ.  19

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη

Οι εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου λένε το εξής: Στο όνομα της άρσης των ανισοτήτων των μισθολογικών, ή των ανισοτήτων στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να πάμε σε ένα μισθό 700 ευρώ και σε μία σύνταξη 500. Αυτό είπε και θεωρώ απαράδεκτο όταν έβαλε το δίλημμα ότι τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν τα παιδιά μας. Τα μέτρα αυτά ρίχνουν κυριολεκτικά σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα τα τρισέγγονά μας. Αλλά τα πράγματα δεν πρόκειται να προχωρήσουν όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση. Υπάρχει και ο λαός που αργά ή γρήγορα θα πει την τελευταία του λέξη.



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
Γονατίζει τους φτωχούς αγρότες

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ανατροπές και εκχωρήσεις στους ιδιώτες

ΣΕΛ.  12
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Απαράδεκτη η απόφαση για το Σύλλογο ΤΕΙ Λαμίας

ΣΕΛ.  18
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σπρώχνει» τους νέους στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Απεργία κόντρα στον αφανισμό

ΣΕΛ.  21
ΓΙΑΤΡΟΙ
Από σήμερα η 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  12
ΑντιΚΚΕ λοιδορία του ΛΑ.Ο.Σ.

ΣΕΛ.  10
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ανεξάρτητο κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος

ΣΕΛ.  32
ΠΑΜΕ
Λεηλασία των Ταμείων με την ανταλλαγή ομολόγων

Οι πενιχρές συντάξεις και παροχές του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων θα βρεθούν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Ανοίγει ο δρόμος ώστε να βρεθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στον αέρα. Οι πιθανότητες παύσης πληρωμών συντάξεων και παροχών αυξάνουν.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ