Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11045

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Σε διαρκή αδιέξοδα οι διαχειριστές της κρίσης

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να νοιαστούν για το πώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά πώς θα την ανατρέψουν.


ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Βαθαίνει επικίνδυνα η στρατιωτική συνεργασία

Την επικίνδυνη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Αμυνας.


ΣΕΛ.  3

ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Προάγγελο, για μια πιο επιθετική αντιλαϊκή σύμπραξη των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φαίνεται πως αποτελεί η προχτεσινή ψήφιση στη Βουλή του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση από το δικομματισμό, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Ντόρα Μπακογιάννη. Καθόλου τυχαία, η συναινετική υπερψήφιση του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη, προβλήθηκε από αστικά ΜΜΕ σαν «επίτευγμα» των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που πρέπει να βρει συνέχεια στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία και να φτάσει μέχρι τη συγκρότηση κυβερνήσεων «συνεργασίας» ή «οικουμενικών». Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε όλο το φάσμα της πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση παρέμβασης στο φοιτητικό κίνημα

Σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη καλεί, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Η υπουργός Παιδείας, ανάμεσα στους ύμνους για τη συναίνεση, ανακοίνωσε και μια παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωτερικά του φοιτητικού κινήματος, κάνοντας λόγο για ανάληψη πρωτοβουλίας «αναδιοργάνωσης του φοιτητικού κινήματος»!


ΣΕΛ.  10   -   11

Επικίνδυνη ρότα

Η ένταση προβολής της συναίνεσης, με αφορμή την ψήφιση του νόμου - πλαισίου από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.- ΔΗΣΥ (Ντ. Μπακογιάννη), ξεπερνά κατά πολύ την ταύτιση του συνόλου του αστικού πολιτικού κόσμου σε έναν κυβερνητικό νόμο. Αλλωστε, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος νόμος που ψηφίζεται και από άλλα αστικά κόμματα εκτός από το κυβερνητικό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έδειξε και τυπικά ότι τα αστικά κόμματα ταυτίζονται στρατηγικά, γεγονός που το ΚΚΕ αποκαλύπτει από τότε που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισε και ο ΣΥΝ. Η «συναίνεση» δείχνει ότι στην πολιτική ζωή αναμετρώνται δυο στρατηγικές που αντανακλούν την πραγματική ταξική αντίθεση συμφερόντων. Από τη μια η ενιαία στρατηγική των αστικών κομμάτων που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την εξουσία του, ανεξαρτήτως θώκου. Από την άλλη, η στρατηγική του ΚΚΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τη λαϊκή συμμαχία για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και την ανατροπή τους, την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου ως μονόδρομο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ξανατροφοδοτείται η προπαγάνδα αναγκαιότητας συναίνεσης των αστικών κομμάτων στα πλαίσια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, επιδιώκοντας την ολοκληρωτική υποταγή και χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική, την ενίσχυση της εξουσίας των μονοπωλίων, την αντιμετώπιση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων και των δυσκολιών διαχείρισης της κρίσης για το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη, ο λαός, να μη συναινέσουν σε ένα ακόμη όπλο αντιλαϊκού πολέμου. Να εγκαταλείψουν τα αστικά κόμματα, να οργανωθούν στη λαϊκή συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΣΕΛ.  20
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τεράστιες αυξήσεις στο νερό

ΣΕΛ.  21
ΛΙΒΥΗ
Αδιάκοπο ΝΑΤΟικό αιματοκύλισμα

ΣΕΛ.  15
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Δικομματική ταφόπλακα

ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΔ. ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠ. ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτυρία για παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ
Θα υπάρχουν πάντα τα μυστικά κονδύλια

Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να γίνει πιστευτή η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι καταργεί τα μυστικά κονδύλια που δίνονται σε δημοσιογράφους. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μαζί με τα φανερά, από τις αστικές κυβερνήσεις και μηχανισμούς, για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς - συκοφαντικούς μηχανισμούς τους. Αν τολμάει η κυβέρνηση, ας δώσει τα στοιχεία των μυστικά πληρωμένων κονδυλοφόρων. Αλλά αυτή είναι η διαφάνειά τους.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ