Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10964

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απολύσεις στο δημόσιο

ΚΚΕ: Τώρα κοινό μέτωπο αντεπίθεσης για σταθερή δουλειά για όλους, για ανατροπή της αντιλαϊκής στρατηγικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  9

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ μισθούς, εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα

ΚΚΕ: Θα αποτελειώσουν το λαό, ώστε να θιχτεί λιγότερο η κερδοφορία τους από τη δική τους κρίση. Οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα να ενωθούν, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ κατά της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Τώρα, για το δικό τους συμφέρον, πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους

Ετοιμο το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» από την κυβέρνηση, που επιδιώκει κλίμα «εθνικής συναίνεσης» για το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται: Οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ, στην Τοπική Διοίκηση, δραστική μείωση των αποδοχών τους μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Μείωση έως 20% στις επικουρικές συντάξεις. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης από το 13% στο 23%. Κατάργηση πλήθους κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών. Δραματικές περικοπές στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας. Μεγάλες «αποκρατικοποιήσεις» με έμφαση στις πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ), τα λιμάνια και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεχωριστή και παραδειγματική πρωτοβουλία

Από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, συνεργεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ήταν χτες επί ποδός, για να διαδώσουν χέρι με χέρι τον «Ριζοσπάστη» σε μια σειρά χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  3

Τώρα με το ΚΚΕ

Η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους επανήλθε έντονα στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με την προετοιμασία των νέων ακόμη πιο επώδυνων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων με το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», επανειλημμένα, έχουν αποκαλύψει πως το μνημόνιο δεν έγινε κυρίως για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά για να περάσουν στρατηγικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και επιστροφής σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Είναι μέτρα καταστροφής της εργατικής δύναμης για ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Η κρίση για να ξεπεραστεί σε όφελος του κεφαλαίου απαιτεί καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, άρα πρώτ' απ' όλα μείωση μισθών, χτύπημα ασφαλιστικών δικαιωμάτων, άκρατη εμπορευματοποίηση Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, τεράστια αύξηση της ανεργίας, αύξηση του απλήρωτου χρόνου δουλειάς με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κ.λπ. Ταυτόχρονα, απαιτεί και καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. Αυτό πάνε να κάνουν με την αναδιάρθρωση του χρέους («κούρεμα»), ελεγχόμενη θα την κάνουν για να μειώσουν τις απώλειες κεφαλαίου των τραπεζών, που έχει αντίκτυπο και στην υπόλοιπη οικονομία. Αυτό οδηγεί στις οξύτατες αντιπαραθέσεις για την αναδιάρθρωση. Ο,τι και αν γίνει, τη νύφη πληρώνει ο λαός. Γι' αυτό εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξεσηκωμός για Υγεία - Πρόνοια

ΣΕΛ.  8
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Διπλασιάστηκε η εισφοροδιαφυγή

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Λείπουν 5.000 γιατροί

ΣΕΛ.  14
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Πάλη ενάντια στη μαύρη εργασία

ΣΕΛ.  12
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με το ΜΑΣ στις επόμενες μάχες

ΣΕΛ.  16  -  17
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Κινδυνολογούν και απαιτούν

«Οδικό χάρτη» για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών ετοιμάζουν ΣΕΒ και κυβέρνηση.

ΚΚΕ: «Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητάει συναίνεση για να μην πεινάσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρέπει να τους λυπηθούν, να δώσουν το επίδομα ανεργίας και το μισθό τους για να μη θιχτούν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν αποκτήσει».


ΣΕΛ.  21
«Ψυχορραγεί» το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ