Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10927

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καρατόμηση στις πενιχρές κοινωνικές δαπάνες

Η κυβέρνηση για την επόμενη τριετία έχει προγραμματίσει περικοπές «μαμούθ» στις «κοινωνικές πολιτικές», ύψους 4,6 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  7

ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ και όχι για το κέρδος
  • Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια
  • Πειραιάς, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή
  • Θεσσαλονίκη, στις 10.30 το πρωί, στον πεζόδρομο της Ικτίνου
  • Σήμερα οι κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας - Πειραιά - Αττικής, την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σύνδεσμο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, τη ΔΗΠΑΚ Αυτοαπασχολούμενων Γιατρών και Φαρμακοποιών.
  • Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. «Οχι» στη στάση πληρωμών και παροχών της κυβέρνησης στην Υγεία. Να μη γίνουν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το δικαίωμα για δωρεάν Υγεία ολοκαύτωμα στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • «Οχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων που θα επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, τσακίζοντας συγχρόνως τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. «Οχι» στο νόμο πλαίσιο - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΣΕΛ.  10  -  14

Eurokinissi

ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΡΝΟΥ
Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος

Τραγικές στιγμές έζησαν χτες οι κάτοικοι των χωριών Πρόδρομος και Σαράντι του Δήμου Θηβαίων, όταν είδαν την πλαγιά του βουνού να κατρακυλάει. Αιτία η κατάρρευση, στις 12.30 το μεσημέρι, ενός τμήματος του καναλιού που φέρνει το νερό του Μόρνου στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  9

Αδίστακτη

Η αγριότητα των δυνάμεων της κρατικής καταστολής ενάντια στο λαό της Κερατέας, ανεξάρτητα από αφορμές και προκλήσεις (συνήθως μηχανισμοί τους τις κατασκευάζουν), έδειξε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Η πολιτική της πυγμής με ΜΑΤ και τόνους χημικά, που δε λογαριάζει την υγεία των απλών ανθρώπων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους στο όνομα των συμφερόντων του κεφαλαίου, δείχνει πως καπιταλιστές και πολιτικοί τους εκπρόσωποι, το κράτος τους, μπορεί και να «ματώσουν» το λαό για να βγάλουν κέρδη. Στην προκειμένη περίπτωση, για να εγκαταστήσουν ΧΥΤΑ και εργοστάσιο βιοξήρανσης απορριμάτων, που παραπέμπει στην καρκινογόνο καύση, ιδιοκτησίας μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, για σίγουρα και μεγάλα κέρδη, κάνουν κόλαση τη ζωή στην περιοχή με τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η πολιτική της πλουτοκρατίας, είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., είναι επικίνδυνη. Μονόδρομος για το λαό η χειραφέτηση από την αστική πολιτική, η εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η ενιαία οργανωμένη λαϊκή πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.



ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Μοιράζουν τη λεία

Τα ιμπεριαλιστικά γεράκια και τ' άλλα όρνια που έχουν ορμήσει στο λαό της Λιβύης παριστάνουν στο Λονδίνο τους ανθρωπιστές, ενώ κανονίζουν πώς θα μοιράσουν τη λεία. Το τι θα κερδίσει το ελληνικό κεφάλαιο από τη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τη ΝΔ, όχι το λαό. Το δικό του συμφέρον απαιτεί καμία συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


ΣΕΛ.  26  -  27
ΚΕΡΑΤΕΑ
Βομβάρδισαν με χημικά τους κατοίκους

ΣΕΛ.  9
«ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ
Στο τέλμα της αμορφωσιάς

ΣΕΛ.  21
ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κόντρα στα κυβερνητικά «καλάθια»

ΣΕΛ.  24  -  25
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔ
Βασανίζονται για τα φάρμακα

ΣΕΛ.  10
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Ελιγμοί για την πυρηνική καταστροφή

ΣΕΛ.  28
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Ο αγώνας πρέπει να γενικευτεί

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ