Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10834

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συμβολική κατάληψη στην Αγροτική Τράπεζα

Σε συμβολική κατάληψη του τμήματος μηχανογράφησης της Αγροτικής Τράπεζας στο Μαρούσι, προχώρησαν χτες μέλη του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων και πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση ενάντια στην περαίωση

Αγωνιστικός συντονισμός από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη και με βδομάδα δράσης.


ΣΕΛ.  9

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Με το νομοσχέδιο για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων καταργούνται οι κλαδικές που καλύπτουν περίπου τα 4/5 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και οι άλλες διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, προβλέπουν:

  • Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
  • Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και 7ωρου.
  • Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
  • Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
  • Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο για τον ΟΜΕΔ συμπληρώνει το αντεργατικό οπλοστάσιο με στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, εμποδίζοντας τα συνδικάτα να κάνουν χρήση του Οργανισμού περιορίζοντας τις αρμοδιότητές του μόνο στο βασικό μισθό.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία

Με εμπιστοσύνη στο δίκιο τους και παίρνοντας δύναμη από την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από τους εργάτες της στεριάς, τη νεολαία, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες, που συμπαρατάσσονται μαζί τους, οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργία.


ΣΕΛ.  3

Απειλούν τους λαούς

Η πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης για το μόνιμο μηχανισμό «στήριξης» της ΕΕ, με τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζικών ομίλων, στον υπό διαμόρφωση μόνιμο μηχανισμό, αντικειμενικά ανοίγει το δρόμο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή της ελεγχόμενης καταστροφής κεφαλαίου ως διεξόδου από την κρίση. Αλλωστε η Α. Μέρκελ απείλησε προχτές ότι αν οι τραπεζικοί όμιλοι δε δεχτούν συμμετοχή στη «διάσωση», κινδυνεύουν να χάσουν από τα κρατικά ομόλογα που έχουν στα ταμεία τους, που αντιστοιχούν στα δάνεια που έχουν δώσει σε υπερχρεωμένα κράτη, αφού κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν. Η συγκεκριμένη πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης όξυνε την αντίθεση σε διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου στη Γερμανία, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται στα πλαίσια αναζήτησης διεξόδου από την κρίση απαξιώνοντας κεφάλαιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το σύνολο των κεφαλαιοκρατών. Ο,τι και αν γίνει, απειλεί με ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή τη ζωή των λαών που πληρώνουν τα σπασμένα. Εδώ και τώρα οργάνωση και πάλη, για αποδέσμευση από την ΕΕ, στη ρότα της λαϊκής εξουσίας.



ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Εντείνουν τη δράση ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

ΣΕΛ.  6
Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ

Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής πολιτικής δράσης των κομμουνιστών βουλευτών, αφού στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη για το αδίκημα «της παράνομης βίας».


ΣΕΛ.  16
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Οργανώνουν το συλλαλητήριο της 1ης Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  13
ΕΕ - ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Φουντώνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ