Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10830

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σήμερα στη μάχη της απεργίας

Με την απεργία τους οι ναυτεργάτες υψώνουν το ανάστημά τους στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, με όπλο τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  17
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ο λαός να ματαιώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η κυνική ομολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι η χώρα συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ πρέπει να ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης και καταδίκης.


ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ με την καθολική εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται από τις επιμέρους διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους υπουργούς. Τώρα πρέπει να ορθώσουν ενιαίο ανάστημα απέναντι στην ενιαία κυβέρνηση

Ενώ η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, δηλαδή για τη μείωση των μισθών που ισχύουν σήμερα, τώρα, μέσω της υπουργού Εργασίας, κοροϊδεύει ότι διαπραγματεύεται με την τρόικα για την εφαρμογή τους, όταν ήδη έχουν αρχίσει να τις εφαρμόζουν ορισμένες επιχειρήσεις, με τη συνδρομή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αλλωστε, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει θα εξασφαλίζει ακόμα και τα εξής:

  • Την παραπέρα μείωση των υπερωριακών αποδοχών πλέον αυτής που επιβλήθηκε με το νόμο 3863/2010.
  • Την ενίσχυση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και άρα την υπονόμευση του 8ωρου και του 7ωρου.
  • Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους δεν εκπροσωπούνται στη διαπραγμάτευση.
  • Την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες.
  • Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη χρήση συμβάσεων προσωρινής και μερικής απασχόλησης.

ΣΕΛ.  6  -  7

Το ΝΑΤΟ εχθρός όλων των λαών

ΚΚΕ: Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. (Φωτ. από τις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στη Λισαβόνα).


ΣΕΛ.  8  -  9

Ξεσηκωθείτε

Οι νέες συμφωνίες κυβέρνησης - τρόικας στέλνουν στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης εκατομμύρια εργαζόμενους. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο κατώτατος μισθός. Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο τομέα και με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου. Συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. Ετοιμάζονται νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, νέες περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, ολοκληρώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, αλλά και στις μεγάλες υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι), καθώς και στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στο κεφάλαιο για να σωθεί από την κρίση, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις κερδοφορίας του. Του δίνει πάμφθηνη εργατική δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Τις λαϊκές ανάγκες τις βάζει στον Προκρούστη. Καμιά αναμονή. Οργάνωση, αντίσταση, αντεπίθεση.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αύριο τα αγωνιστικά συλλαλητήρια

ΣΕΛ.  13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Νοσοκομεία στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΕΒΕ
«Πάρτε πίσω» τη φορομπηχτική περαίωση

ΣΕΛ.  20
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προγραμματισμένη φθορά και απαξίωση της ΕΑΒ

Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ακολουθούν μία προγραμματισμένη φθορά και απαξίωση της επιχείρησης, καθώς εγκαταλείπονται σημαντικοί κλάδοι της βιομηχανίας, προς όφελος ορισμένων μόνο δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν τα κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών και δεύτερο, όλη αυτή η εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και της ΕΑΒ έχει να κάνει με τα σχέδια δημιουργίας της ενιαίας ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, με έδρα τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ