Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10767

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες στο βωμό των μονοπωλίων
  • ΚΚΕ: «Μοναδική διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η σύγκρουση με την ευρωενωσιακή πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της "απελευθέρωσης" των σιδηροδρομικών μεταφορών και η συγκρότηση μετώπου πάλης που θα διεκδικεί ενιαίο κρατικό σιδηρόδρομο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας που μπορεί να ικανοποιήσει τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες για μετακίνηση και μεταφορές».

ΣΕΛ.  15

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη ΔΕΘ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
  • Ολοι στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
  • Από το Λευκό Πύργο «ήχησε» χτες το μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης (φωτ.)

Το πλαίσιο κοινής πάλης, για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης και την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, παρουσίασαν χτες στη Θεσσαλονίκη, με την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Πλαίσιο για κοινή δράση, με προοπτική την κοινωνική συμμαχία εργατικής τάξης - αυτοαπασχολούμενων - φτωχής αγροτιάς - γυναικών και νεολαίας. Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, αλλά τα μονοπώλια. Για τον κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και την εξουσία του. Ολόκληρο το κοινό πλαίσιο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  3

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα Σάββατο η κεντρική ομιλία

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις, με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας. Χτες ξεχώρισε η συζήτηση για την οικονομία, με εισηγητές την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο. Σήμερα Σάββατο θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9

Συμπόρευση με το ΚΚΕ

Αντιλαϊκή πολιτική χωρίς ημερομηνία λήξης εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη με συνέχιση της σκληρής λιτότητας και την επιβολή νέων αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, αυτό επιβεβαιώνει η εξαγγελία για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία σε συνδυασμό με την επιδίωξη διασφάλισης των κερδών των επενδυτών. Εξάγγειλε νέα φοροληστεία σε συνδυασμό με μέτρα ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως νέες φοροαπαλλαγές, ακόμα φτηνότερο εργατικό δυναμικό, παράδοση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, αλλαγές στη χρήση γης και γενναίες κρατικές επιδοτήσεις. Εξάγγειλε δε και την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. «Ο δρόμος για τη στερεοποίηση της οικονομίας είναι ακόμη μακρύς και δεν επιτρέπεται χαλάρωση», είπε ο Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα είναι διαρκείας και καταστροφική για τους εργαζόμενους και τους μικροπαραγωγούς, για να γιγαντώνονται τα μονοπώλια. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη ότι θα αφήσουν το λαό να πάρει ανάσα. Ο λαός τώρα, να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, με όπλα την πάλη και την ψήφο. Το κάλεσμα του ΚΚΕ σε λαϊκούς ανθρώπους, που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα, με την ψήφο, αλλά να εγκαταλείψουν και την πολιτική τους, να συμπορευτούν μαζί μας, ανεξάρτητα αν δε συμφωνούν σε όλα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.



ΘΕΡΙΕΥΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Καθήκον η λαϊκή δράση για την προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  2
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Εξαγγέλλει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης

ΣΕΛ.  7
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Ενάντια στις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ και τιμολόγια ΔΕΗ

ΣΕΛ.  2
ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Γη και ύδωρ στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Λαϊκή Παιδεία σε μια Λαϊκή Εξουσία

Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Ο λαός δεν είναι καταδικασμένος να ζει ούτε στη φτώχεια ούτε στην αμορφωσιά!

Λαϊκή Παιδεία σε μια Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Αίτημα και ανάγκη της εποχής μας.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ