ΣΕΛ. 3
Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε την εργατική τάξη, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες σε ενιαίο αποφασιστικό αγώνα. Να αποτρέψουμε αυτά τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της
Αμεση απάντηση του εργατόκοσμου και της νεολαίας, με τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο. Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ διαδήλωσαν χτες το απόγευμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ξεσηκωμό και κλιμάκωση με απεργία στις 23 Ιούνη.
Ολοκληρωτικός και ανελέητος ο πόλεμος του κεφαλαίου. Οι βόμβες της κυβέρνησης σε εργασιακό, ασφαλιστικό, το τσάκισμα του δικαιώματος στην υγεία, με την ενεργητική στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., τη συναίνεση της ΝΔ, αφανίζουν τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Το κεφάλαιο πολεμά, για να σωθεί από την κρίση, να μη χρεοκοπήσει. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να σωθεί απ' αυτήν, είναι γερασμένος, ιστορικά ξεπερασμένος, πεθαίνει, γι' αυτό τσακίζει τους εργάτες. Παράταση ζωής θέλει. Ως πότε θα τους αφήνουμε να μας καίνε τη ζωή; H οργή δε φτάνει. Δεν είναι μοιραίο να παρατείνουμε την ύπαρξή του. Εδώ και τώρα, καθολικός πανεργατικός πόλεμος στον πόλεμό του. Ξεσηκωμός. Τώρα με το ΠΑΜΕ. Τα συλλαλητήρια και οι απεργίες να γίνουν πανεργατικές, παλλαϊκές αντεπιθέσεις, να ενισχύουν την ταξική οργάνωση των εργατών στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, για πανεργατικό κίνημα σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Να απομονωθεί η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που, με την εγκληματική ταχτική υπονόμευσης των ταξικών αγώνων, αποφάσισε απεργία στις 29 Ιούνη, κόντρα στην ήδη αποφασισμένη, από Ομοσπονδίες και ΠΑΜΕ, στις 23 Ιούνη, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες σε κεφάλαιο - κυβέρνηση. Μια ελάχιστη κοινωνική μειοψηφία είναι οι αστοί. Να δείξουμε η λαϊκή πλειοψηφία της κοινωνίας την ανεξάντλητη δύναμή μας που μπορεί να τους σαρώσει, παλεύοντας ενιαία για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη ζωή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι έχουν χρέος για το σήμερα και το μέλλον τους.