Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10663

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
  • Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.
  • Η προσυνεδριακή διαδικασία ολοκληρώθηκε, με τη συζήτηση και υπερψήφιση των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου, αλλά και δημόσια συζήτηση και κάλεσμα αγώνα σε χιλιάδες νέους και νέες, στο δύσκολο, αλλά όμορφο δρόμο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
  • Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου είναι: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας». Το Συνέδριο της ΚΝΕ παρακολουθούν 28 αντιπροσωπείες ξένων κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών νεολαιών.

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ «ΕΝ ΨΥΧΡΩ» στη Βουλή τις λαϊκές κατακτήσεις
  • Μαζικά, δυναμικά συλλαλητήρια χτες, μία μέρα μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα με το ΠΑΜΕ (φωτ. από την Αθήνα).
  • Αλέκα Παπαρήγα: Για μας εγγύηση δημοκρατίας είναι ο λαός, οργανωμένος, με πρόγραμμα πάλης, με κατεύθυνση, με αντοχή στην πάλη για το ζήτημα της αλλαγής τάξης στην εξουσία.
  • Ψηφίστηκαν τα μέτρα καρατόμησης των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων από ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Καμιά ουσιαστική διαφωνία της ΝΔ, που καταψήφισε για να το «παίξει αντιπολίτευση». Επίσημη έκκληση στη Βουλή, αντιΚΚΕ συστράτευσης από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
  • Μονόδρομος η κλιμάκωση της ενιαίας ταξικής πάλης εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, σε ρότα ρήξης, ανατροπής της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  6  -  11,    18  -  20

Εχθρός του λαού

Χτες ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή κατάργησαν «δημοκρατικά», λαϊκές κατακτήσεις χρόνων.Η καταψήφιση από την ΝΔ δεν εκφράζει διαφωνία. Αλλωστε η ΝΔ έκανε έκκληση συστράτευσης σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ. Μεγαλείο η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στυγνή δικτατορία - δήμιος δικαιωμάτων για να σωθεί το κεφάλαιο,το εκμεταλλευτικό σύστημα. Καμιά ανοχή στην αντίθετη ταξικά πολιτική, καμιά ανοχή στη θέληση του λαού, που δεν τους νομιμοποίησε με την ψήφο του να τον σφάζουν. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτό δείχνουν. Αν ακόμη υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου που ελπίζουν για καλύτερες μέρες μέσω αστικής Βουλής, να συνειδητοποιήσουν ότι η Βουλή τους καταστρέφει τη ζωή. Τώρα παλλαϊκή οργανωμένη ταξική πάλη, για το δίκιο του λαού,συνεχώς, έξω από τη Βουλή.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μνημόνιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΣΕΛ.  30
ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ «ΜΑΡΦΙΝ» ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
Το πώς και γιατί ο τραγικός θάνατος των 3 εργαζομένων

ΣΕΛ.  39

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ