Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10650

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Οι ναυτεργάτες απεργούν παλικαρίσια και με τη μαχητική αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων
  • ΚΚΕ: Παράνομη είναι η απαγόρευση της απεργίας - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
  • Η 48ωρη απεργία αποκτά διπλή σημασία. Πρώτον, για να είναι ισχυρή η εργατική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Και δεύτερον, για να αποκρουστούν οι εργοδοτικές απειλές και η κρατική καταστολή κατά του δικαιώματος στην απεργία.

ΣΕΛ.  13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ για τη δουλειά, τη ζωή, το μέλλον μας
  • Στις 75 απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ
  • Αμείωτο κύμα ταξικής αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο στους αγώνες της εργατικής τάξης και στο ΠΑΜΕ
  • Ντροπή των συνδικάτων, η ανυπόληπτη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που αρνήθηκε την προκήρυξη απεργίας
  • Απεργούμε ενάντια στην ισοπέδωση της ζωής των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Να καταργηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, να μην περάσουν τα νέα ακόμα πιο άγρια που προετοιμάζουν μαζί κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
  • Με την εργατική τάξη συμπαρατάσσονται αγωνιστικά οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές - σπουδαστές, οι μαθητές, οι γυναίκες. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους περνά μέσα από την αμφισβήτηση, την οργάνωση και την ανατροπή τελικά της πολιτικής που υπηρετεί την πλουτοκρατία.

ΣΕΛ.  10   -   16

Χρέος της στιγμής

Από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΜΕ κάλεσε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη 48ωρη απεργία, τα αστικά ΜΜΕ κράτησαν «άκρα του τάφου σιωπή». Δεν υπήρξε γι' αυτά είδηση, δεν ενημέρωσαν, ούτε καν χτες, παραμονή της απεργίας. Μαγαζιά των καπιταλιστών είναι, όπλα του πολέμου τους ενάντια στο λαό είναι. Την απεργία, όπλο των εργατών ενάντια στο κεφάλαιο, θα προπαγάνδιζαν; Και σήμερα και αύριο πάλι θα την θάψουν. Ετσι κι αλλιώς, μοναδική φωνή των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου, είναι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902», οι εργαζόμενοι των οποίων υπηρετούμε το λαό από το μετερίζι της ενημέρωσης. Καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να ακουστεί παντοδύναμη η φωνή των απεργών, κόντρα στο φράγμα απόλυτης σιωπής των αστικών ΜΜΕ και των ταγών τους. Χρέος της στιγμής απέναντι στο λαό και δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης για την απεργία.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
Τιμάμε τους αγώνες με συμμετοχή στην απεργία

ΣΕΛ.  18  -  19
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Αποδεικνύει το αδιέξοδο της στρατηγικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Κόλπα συγκάλυψης του αντιασφαλιστικού εγκλήματος

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Αγωνιστικό λαϊκό τείχος στα προαποφασισμένα ολέθρια μέτρα

ΣΕΛ.  6  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ