Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Απρίλη 2010 - Κυριακή 4 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10637

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επιταχύνονται οι διευθετήσεις στο Αιγαίο

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για σοβαρές εξελίξεις σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με επίκεντρο το Αιγαίο, βάσει των προδιαγραφών του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Πρόταση κλιμάκωσης αγώνα με απεργία

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλη την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, προτείνοντας την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη.


ΣΕΛ.  6  -  7

Απάντηση στη ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με συλλαλητήρια στις 8 Απρίλη

Σε παλλαϊκή συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ. Συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις της χώρας

Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, όλοι όσοι πλήττονται από τη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στα εισοδήματά τους, δίνουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση με συλλαλητήρια που διοργανώνονται την ερχόμενη Πέμπτη, 8 του Απρίλη, σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Το νομοσχέδιο προβλέπεται να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. Είναι ένα νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλείνει τον πρώτο κύκλο της επίθεσης που έχει δρομολογήσει ενάντια στο εισόδημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με σαφή στόχο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη φορολογική αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων, να εντείνει το φοροκυνηγητό των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει παραπέρα την πολιτική των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8   -   9

Η δική μας Ανάσταση

Η καθολική επίθεση στο λαό κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, με στήριξη ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., δεν είναι νομοτέλεια. Οι απειλές των αστών ότι, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων θα επέλθει καταστροφή, δεν μπορούν να σκοτώσουν την ελπίδα του λαού. Η εξελισσόμενη, σε βάρος του, πραγματικότητα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας. Ο λαός, κάνοντας πέρα τους φόβους, τις απειλές, να αντιτάξει την ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή του, κλιμακώνοντας τους ταξικούς αγώνες, για τη δική του «Ανάσταση».


Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει πάλι την Τετάρτη 7 Απρίλη.



ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η τελική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά το κλείσιμο των εργασιών του σεμιναρίου στις Βρυξέλλες για το ρόλο των κομμουνιστών στην ισοτιμία των γυναικών.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΒΕΛΓΙΟ
Εργασιακή ζούγκλα για τις γυναίκες

Ο «Ρ» μιλά με την Lydie Neufcourt, μέλος του Εθνικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος Βελγίου.


ΣΕΛ.  15
ΑΡΘΡΟ
Ο αντικομμουνισμός από την πανεπιστημιακή έδρα

ΣΕΛ.  13  -  14
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Στόχοι πάλης για προστασία ανέργων

ΣΕΛ.  10
«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»
Ζωτικός χώρος στους μεγαλοεπιχειρηματίες

ΣΕΛ.  19
ΙΤΑΛΙΑ
Κατεδαφίζονται και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ