Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7732

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ
Πρωτοφανής κατασταλτικός μηχανισμός

Χαρακτηριστική απόδειξη της συνεχούς ενίσχυσης ενός προτωφανούς αστυνομικού κράτους αποτελεί το νομοσχέδιο του υπουργειου Δημόσιας Τάξης, περί πρόσληψης συνοριοφυλάκων και ειδικών φυλάκων, που συζητείται στη βουλή και διευρύνει ουσιαστικά, τόσο τον αριθμό των δυνάμεων καταστολής, όσο και τις αρμοδιότητές τους.


ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ο αγώνας θα φέρει αποτέλεσμα

Την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν τα σωματεία και οι φορείς του Περάματος, ενάντια στην πολιτική εγκατάλειψης και συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με τελικό στόχο τη διάλυσή της, μετέφερε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα


ΣΕΛ.  12

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Νέος ΜΠΟΝΑΜΑΣ 2,2 ΤΡΙΣ. στο μεγάλο κεφάλαιο

Χαράς ευαγγέλια η χτεσινή μέρα για τους μεγαλοβιομήχανους και τους κάθε λογής «έχοντες και κατέχοντες», καθώς η μεν Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδινε και την τυπική έγκρισή της στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) για τη χρονική περίοδο 2000 -2006 και στην Αθήνα η κυβέρνηση ανακοίνωνε την απόφασή της, να τους προσφέρει κι άλλον ένα μποναμά, ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δραχμών, πέρα από τις πολύμορφες, προκλητικές και κάθε λογής επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα, με πρόσχημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η τελευταία ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκη, σε ειδική εκδήλωση, με την παρουσία των εκπροσώπων των επιχειρηματικών φορέων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το τεράστιο ποσό των 2,2 τρισ. δραχμών - ένα μέρος του οποίου προέρχεται από το Γ΄ ΚΠΣ και τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό - θα δοθεί στους επιχειρηματίες, σαν... κίνητρο (ανταμοιβή) για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και τη βελτίωση της τεχνολογίας των επιχειρήσεών τους.


ΣΕΛ.  7,    18

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
«Εκσυγχρονιστική» ξεδιαντροπιά!

Το απόσπασμα της διπλανής φωτογραφίας είναι από την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις», που συζητιέται τις μέρες αυτές στη Βουλή. Κι όταν το πρωτοδιαβάσαμε, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Και όμως, είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση, με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλώνει πως βρήκε επιτέλους τη ...λύση, για την απορρόφηση των χιλιάδων απολυμένων εργατών, ηλικίας 50 χρόνων και πάνω, που «πετάει» στο δρόμο η πολιτική της και η ακόρεστη δίψα για κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Ποια είναι αυτή; Να γίνουν ...υπάλληλοι στους «οίκους ανοχής»! Ναι, ακριβώς αυτό!

Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν...



ΠΑΜΕ
Στο πόδι για δεύτερη βδομάδα

Σήμερα πραγματοποιείται η ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για τον καθορισμό των παραπέρα αγώνων ενάντια στα «μεσαιωνικά» μέτρα της κυβέρνησης, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα στη Λέσβο, στη Λευκάδα, στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο και αύριο στην Αμφισσα


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ