Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10594

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαχρονική η επιδείνωση της θέσης των ΕΒΕ

Τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους κυριολεκτικά στον αφανισμό, κατήγγειλαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

Σήμερα το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο άγαλμα Βενιζέλου

Συμμετέχουν και καλούν το ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Με αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τη διοργάνωση της AGROTIKA, απαντούν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, που δίνουν όλο αυτό το διάστημα τον αγώνα τους στα μπλόκα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ με το κοινό αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο 9 σημείων, κόντρα στην πολιτική του ξεκληρίσματός τους, που με γοργούς ρυθμούς επιβάλλει η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στους καπιταλιστές. Από κοινού συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και οι εργαζόμενοι με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, οι ΕΒΕ με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι φοιτητές με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες από τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ξεσηκωμός για την απεργία της Τετάρτης

Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας μέχρι την τελευταία μέρα. Καθημερινά, με πολύμορφη δράση, καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους νεολαίους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στην αντεργατική, αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και ΕΕ με τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου (φωτογραφία από χτεσινή πικετοφορία στην Αθήνα).


ΣΕΛ.  13  -  19

Επιασε πάτο

Η πιστή στην πολιτική του κεφαλαίου πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έπιασε πάτο. `Η μήπως η πολιτική της και η δράση της δεν έχουν πάτο; Σαν τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα εκφρασμένα στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», αλλά και αυτά που εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Που θα αναθεωρούνται, στην κατεύθυνση εξαθλίωσης ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του λαού. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, μαζί με ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., εξαπολύει καθολική επίθεση ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων. Με επέκταση ελαστικοποίησης της εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, μείωση της σύνταξης, μείωση μισθών, αντιλαϊκή φορολογία, εμπορευματοποίηση Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Η σύμμαχος της πλουτοκρατίας ΓΣΕΕ καλεί την εργατική τάξη να αντιπαλέψει τις πιέσεις των αγορών. Δηλαδή, να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική αφανισμού των δικαιωμάτων της. Στην ενιαία ολομέτωπη πολεμική επίθεση χρειάζεται ενιαία καθολική αντεπίθεση, σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά ζητήματα. Ο λαός να μη φοβηθεί. Εχει την ηθική υπεροχή, την υπεροχή ιδεών, του δίκιου και έχει οργανωμένη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει. Πόλεμος στον πόλεμό τους. Οι εργάτες για να ξεμπερδέψουν με την αντεργατική πολιτική πρέπει να ξεμπερδέψουν με τη φιλοκαπιταλιστική ΓΣΕΕ. Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη.



4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Πάλη ενάντια στην πλαστογράφηση της Ιστορίας

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Διαιωνίζεται το κυνήγι των μεταναστών

ΣΕΛ.  27
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οργιο νοθείας από ΠΑΣΚΕ συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ