Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10604

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Στους δρόμους σήμερα κόντρα στον αντιλαϊκό πόλεμο

Με σύνθημα «Ολοι στους δρόμους - Ξεσηκωθείτε», η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν σήμερα στη 1μμ, συγκεντρώσεις σε έξι σημεία της πόλης.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ενταση δράσης για την απεργία 24 Φλεβάρη

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που θα γίνουν σε 69 πόλεις.


ΣΕΛ.  8  -  10

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ η εμπλοκή στη δίνη των ανταγωνισμών

Αλέκα Παπαρήγα: Πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στραφεί περισσότερο προς τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, υπάρχουν συμφωνίες που έχουν οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες εναντίον του λαού, που μπορούν να δυναμιτίσουν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων στην περιοχή

  • Είναι μεγάλο ψέμα ότι η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκόπων. Κερδοσκόποι είναι οι ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κράτη - μέλη της ΕΕ που το καθένα ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τους δικούς του επιχειρηματίες. Είναι ο ανταγωνισμός κρατών - μελών της ΕΕ με τις ΗΠΑ, την Κίνα, με άλλες ανερχόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή το σύστημα που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θέλει πολιτική στήριξη από την ΕΕ για να περάσει τα αντεργατικά, αντιαγροτικά, γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα χωρίς αντίσταση.
  • Πίσω από τις λεγόμενες πιέσεις και την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στραφεί περισσότερο προς τις ΗΠΑ ή την Ευρωένωση, υπάρχουν οι συμφωνίες για το Αιγαίο, για το Κυπριακό, για μια σειρά εκκρεμότητες στα Βαλκάνια, που θα στραφούν εναντίον του λαού. Ο λαός, έχοντας πάντα ως αιχμές βεβαίως τα κοινωνικά του δικαιώματα, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, τα συνταξιοδοτικά και τα λοιπά, πρέπει να αντιπαρατεθεί με το σύνολο της πολιτικής.

ΣΕΛ.  3

MotionTeam

MotionTeam

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητα τα γεράκια του ΝΑΤΟ

Μαχητική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διοργάνωσε χτες η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν συνέδριο με θέμα «Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ», με την υποστήριξη του αμερικανικού και του γαλλικού προξενείου. Από τους κεντρικούς ομιλητές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος υπερθεμάτισε για την ύπαρξη και τη διεύρυνση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  13

Θέλουν τσάκισμα

Η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη μάχη κατά των κερδοσκόπων που, παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα, επιτέθηκαν στο ευρώ. Η Εurostat ψάχνει αν οι συμφωνίες δανεισμού του ελληνικού κράτους με την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, το 2001, ήταν συμβατές προς τις συνθήκες της αγοράς, συμφωνίες για τη λογιστική μείωση του δημόσιου χρέους ώστε να πιάσει και να διατηρεί η Ελλάδα τους δείκτες του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν το λαό για να επιβάλουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου δήλωσε πρόσφατα ότι οι συμφωνίες ήταν καθ' όλα νόμιμες. Πράγματι, η κερδοσκοπία με τα δάνεια και τα ομόλογα είναι νόμος του καπιταλισμού και παρασιτική του λειτουργία. Ο ντόρος σηκώθηκε γιατί τα μεγάλα ελλείμματα και χρέη υπονομεύουν το ευρώ ως ισχυρότερο, από το δολάριο, νόμισμα στις διεθνείς αγορές, υπονομεύουν τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Το ποιος θα χάσει και θα κερδίσει στις διεθνείς αγορές απασχολεί τις κυβερνήσεις των μονοπωλίων. Οξύτατος ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός σε συνθήκες κρίσης. Και η Ελλάδα στο επίκεντρό του με βαρύτατες συνέπειες για το λαό. Τα «κερδοσκοπικά παιχνίδια» είναι ξένα και ενάντια στο λαό. Να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Οργανωμένη πολιτική πάλη, αντεπίθεση, ρήξη μ' αυτή την πολιτική.



ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Αγώνας ενάντια στην πολιτική που πνίγει και ξεκληρίζει

ΣΕΛ.  23
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συναυλία αλληλεγγύης στην Κούβα

ΣΕΛ.  17
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Εμπορευματοποιεί πλήρως την υγεία

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ