Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10509

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Σήμερα η απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Αγωνιστική απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας του ομίλου Φιλίππου, που έχει προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων, είναι η σημερινή 24ωρη απεργία.


ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στόχοι πάλης που απαντούν στο σήμερα και το αύριο

Ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων και στόχων πάλης, που, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου.


ΣΕΛ.  13

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE και κάθε ελαστική μορφή εργασίας
  • ΚΚΕ: Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ
  • ΠΑΜΕ: Απαίτηση το δικαίωμα για πλήρη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους

Η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με «stage» και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα, για να μην αδικηθούν δήθεν οι εργαζόμενοι με «stage» στον ιδιωτικό τομέα. Αν ενδιαφερόταν για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα «stage» του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία. Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών «stage». Πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ' αυτήν την πολιτική και με την πάλη τους.


ΣΕΛ.  10  -  11

Προσφορά

Ο αγωνιστής σ. Σωτήρης Τσάλλας προσφέρει 1.000 ευρώ για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα.



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ «ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Χρειάζονται μέτρα ουσιαστικής παρέμβασης

ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμπαιγμός με τα κενά εκπαιδευτικών!

ΣΕΛ.  19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Μηχανισμός προώθησης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας

ΣΕΛ.  6
Τι φοβούνται;

Επιβεβαιωμένες οι διαρροές από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι ασχολήθηκαν με το ΚΚΕ. Γιατί; Τι φοβούνται; Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση παίρνοντας, όπως λέει, ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία με 160 βουλευτές και υποστηρίζει ότι έχει και φιλολαϊκή πολιτική. Αλλά δεν έχει. Το επιβεβαιώνει και μ' αυτή του τη στάση, ότι φέρνει καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Φοβάται την ανάπτυξη του ταξικού εργατικού, του λαϊκού κινήματος. Ξέρει. Το ΚΚΕ είναι αυτό που μπορεί να συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων, όπως έκανε και επί ΝΔ, η πολιτική του είναι η μόνη αντίθετη στην πλουτοκρατία. Με δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα φοβάται τη δυναμική της. Και προετοιμάζει το έδαφος, ενάντιά του. Ο λόγος στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να ακούσουν τη φωνή των προβλημάτων τους και όχι τη φωνή της ψήφου που έδωσαν. Να συγκροτήσουν μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, στα αστικά κόμματα, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ενιαίο μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, δυνατό κίνημα αντεπίθεσης στην επίθεση της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ