Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10508

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κρατικό Ναυπηγείο σε Ενιαίο Φορέα που θα περιλαμβάνει και τη Ζώνη

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην προστασία και ανάπτυξη, τόσο αυτού του ναυπηγείου, όσο και συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας και στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο.


ΣΕΛ.  9

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους διαχωρίζουν και να τους διασπούν με βάση τις εργασιακές τους σχέσεις. Αμεση κατάργηση των προγραμμάτων «stage» και όχι μεταφορά τους στον ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν καταργεί τα «stage». Μεταφέρει τα συγκεκριμένα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα και τα γενικεύει. Ταυτόχρονα, τιμωρεί τους άνεργους που είχαν καταφύγει στα «stage» του Δημοσίου, στέλνοντάς τους ξανά στην ανεργία, στο όνομα της αξιοκρατίας. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστές στο ρουσφέτι για να υφαρπάζουν ψήφους, μιλάνε για αξιοκρατία!

Αμεση κατάργηση της άθλιας εκμετάλλευσης των εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων «stage» και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και διασφάλιση του δικαιώματος όλων των εργαζομένων σε σταθερή και μόνιμη εργασία.


ΣΕΛ.  15

Να πληρώσουν οι πλουτοκράτες

Στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους ετοιμάζουν νέα μέτρα ακόμη πιο σκληρής λιτότητας και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούν τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα από καιρό, ανεξάρτητα από τα ελλείμματα. Κοροϊδεύουν επικίνδυνα το λαό, από κοινού κυβέρνηση, ΝΔ, ΕΕ, σχετικά με το μέγεθος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Τα ίδια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ. Οι αναδιαρθρώσεις και η λιτότητα είναι επιβεβλημένες για να κάνουν πιο φτηνούς τους εργάτες και να αυξάνεται η εκμετάλλευση για να αυξάνονται τα κέρδη, να βγει αλώβητο το κεφάλαιο από την κρίση, να γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Μία πρέπει να είναι η απάντηση. Να πληρώσει τα σπασμένα η πλουτοκρατία. Αυτή δημιουργεί την κρίση, η ενίσχυσή της από το κράτος δημιουργεί τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

ΣΕΛ.  16
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στο λαό της Ονδούρας

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ