Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7694

23 - 25 ΙΟΥΝΗ
Παγκόσμια συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα

Παγκόσμια συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για 3η συνεχή χρονιά, θα φιλοξενήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από τις 23 μέχρι τις 25 Ιούνη, στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για την ενίσχυση της κοινής δράσης και αλληλεγγύης. Θέμα της συνάντησης θα είναι: «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα»


ΣΕΛ.  5

ΑΛΛΟΘΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «17 Ν»
Σε τροχιά ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΝΕΥΣΤΗΣ τρομοκρατίας του λαού

Μπροστά σε μια νέα επίθεση βρίσκονται τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σ' αυτή την εκτίμηση, οδηγούν - τρεις μέρες μετά το τελευταίο «χτύπημα» της «17 Ν» - όλες οι πληροφορίες, αλλά και οι επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις, όπως και τα πρώτα μέτρα των κυβερνώντων.

Ηδη, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια έντονη και πολύμορφη «αντιτρομοκρατική» προπαγάνδα, ώστε να διαμορφωθεί το αναγκαίο κλίμα κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής των επόμενων αντιδημοκρατικών μέτρων, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν, με κάθε ευκαιρία, την πρωθυπουργική φράση «με όλα τα μέσα». Αποφασισμένοι δείχνουν, επίσης, να αποδεχτούν και να υλοποιήσουν τις σχετικές απαιτήσεις των ΗΠΑ, που δεν περιλαμβάνουν μόνο την άμεση υπογραφή της «αστυνομικής συνεργασίας», αλλά και μια σειρά αντιδραστικών αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο, στη λειτουργία και δράση των μηχανισμών καταστολής.

Το γεγονός δεν έχει ξεφύγει, βέβαια, της προσοχής της Ουάσιγκτον. «Αισθανόμαστε ότι επιδεικνύεται άριστη αποφασιστικότητα και συνεργασία από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρ. Μπάουτσερ, αλλά απέφυγε να αποδοκιμάσει τα όσα έχουν δημοσιευτεί τελευταία, περί σχέσεων της «17 Ν» με την κυβέρνηση, κάνοντας καθαρό πως συνεχίζονται αμείωτες οι πιέσεις και οι εκβιασμοί.


ΣΕΛ.  3

Μαζί με το σημερινό «Ριζοσπάστη»

Δύο ειδικά ένθετα περιλαμβάνει ο σημερινός «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»: Τον «Οδηγητή», την εφημερίδα της νέας γενιάς, με την Απόφαση της 18ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ, πολλά ακόμη νεολαιίστικα ρεπορτάζ και θέματα, όπως και το ειδικό 24σέλιδο, όπου θα βρείτε ένα ρεπορτάζ για τον σπάνιας ομορφιάς υδροβιότοπο στο δέλτα του Αξιού, ένα μικρό αφιέρωμα για τον Μάρκο Αυγέρη, το «Νέστορα» των Νεοελληνικών Γραμμάτων, άλλα θέματα πολιτισμού, ιστορίας, επιστήμης και πλούσια άλλη ύλη.



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
Αντιασφαλιστικό μανιφέστο της «ERT»!

Τις αποφάσεις της διαβόητης λέσχης «ERT», των 45 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πολυεθνικών για το ασφαλιστικό, που παραδόθηκε στη Κομισιόν από τον περασμένο Φλεβάρη, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ»


ΣΕΛ.  16   -   17
«DYNAMIC MIX»
Ατέλειωτη... η ΝΑΤΟική άσκηση

Μπορεί επισήμως η ΝΑΤΟική άσκηση «Dynamic Mix» να τέλειωσε, αλλά η παρουσία και η πολύμορφη δράση των ΝΑΤΟικών, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, φαίνεται πως γίνεται μόνιμη, καθώς τα πρωτοπαλίκαρα της «Βορειοατλαντικης Συμμαχίας» παρατείνουν ποικιλότροπα την παραμονή τους, χωρίς να δίνουν σε κανέναν λογαριασμό


ΣΕΛ.  10
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Μέτωπο στο ρατσιστικό κατήφορο

Αμεση απάντηση στα εγκληματικά σχέδια κατά των Τσιγγάνων της Ν. Κίου δίνουν οι κομμουνιστές της Αργολίδας και οργανώνουν συγκέντρωση-πικετοφορία, αύριο, στις 8 το βράδυ, έξω από το δημαρχείο του Ναυπλίου, ενώ στις 10 το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό


ΣΕΛ.  26

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ