Σελ. /64
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7691

«ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»
Στους ρυθμούς της «νέας τάξης»

Η απροθυμία του γιουγκοσλαβικού λαού να κινηθεί στα πλαίσια της «νέας τάξης» και να ανατρέψει την κυβέρνηση της χώρας, ήταν το κυριότερο θέμα, που απασχόλησε την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΝΑ Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη


ΣΕΛ.  9
ΕΤΒΑ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ - ΒΙΠΕ
Μαζικό ξεπούλημα

Με το πέρασμα του πλειοψηφικού πακέτου και της διοίκησης της ΕΤΒΑ σε ιδιώτες, ανοίγει ο δρόμος για την άλωση από το ιδιωτικό κεφάλαιο και των ελεγχόμενων από την τράπεζα Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ)


ΣΕΛ.  49

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΗΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Επιλέγουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ κυβέρνηση - Εκκλησία

Δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος η οξύτητα και η ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την αναγραφή ή όχι του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Κυβέρνηση και ιεραρχία βάζουν την ελληνική κοινωνία σε ένα επικίνδυνο δρόμο διαχωρισμού του λαού με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, την ώρα που προωθούνται οι πιο αντιδραστικές επιλογές της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ, την ώρα που η Συνθήκη Σένγκεν καρατομεί και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης να συναντήσει την ηγεσία Εκκλησία, ανεξάρτητα από τη σωστή θέση να μην αναγράφεται το θρήσκευμα, αλλά και η απόφαση της ιεραρχίας να διοργανώσει συλλαλητήρια για το δευτερεύον αυτό θέμα, το οποίο άλλωστε δεν εμποδίζει την εκδήλωση της θρησκευτικής πίστης, πυροδοτούν νέο κύκλο εντάσεων και αποπροσανατολισμού. Η ενωτική λαϊκή πάλη πρέπει να στραφεί στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και ηγεσία της Εκκλησίας συνέχισαν στον ίδιο δρόμο, με την πρώτη να δέχεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό υπό όρους και προϋποθέσεις και τη δεύτερη, να προετοιμάζει τα συλλαλητήρια, αλλά και να παρουσιάζει τις πρώτες ρωγμές, καθώς ορισμένοι ιεράρχες φαίνεται να ξανασκέπτονται το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης.


ΣΕΛ.  7   -   9

«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Ε-Ρίπειο τραυματίζει ασθενή

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει, αλλά δεν εισακούσθηκαν. Χθες, έπεσε ένα μέρος του ταβανιού από ένα θάλαμο του τμήματος Ρείπιο και τραυμάτισε έναν εγχειρισμένο ασθενή.


ΣΕΛ.  51


ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ
Νέα διετής λιτότητα

Ούτε τον επίσημο πληθωρισμό δεν καλύπτει η διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών


ΣΕΛ.  15
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Μπροστά σε κρίσιμα θέματα

Κρίσιμα θέματα, όπως η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και η Διακυβερνητική Διάσκεψη, αποτελούν την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, στις 19 και 20 του Ιούνη.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ