Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10366

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Η νεολαία μπορεί να ζήσει καλύτερα χωρίς τα μονοπώλια και την ΕΕ

Η ελληνική νεολαία μπορεί να ζήσει καλύτερα. Να έχουν δουλειά όλοι οι νέοι, να δουλεύουν 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, να έχουν εξασφαλισμένες διακοπές και στέγη για τα νέα ζευγάρια, να είναι μέχρι τα 18 χρόνια το παιδί σε αποκλειστικά δημόσιο σχολείο και να μη δουλεύει ούτε όταν σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν δυνατότητες και οικονομικές και επιστημονικές. Στο σοσιαλισμό ήταν κατακτημένα. Το ΚΚΕ εντάσσει τις προτάσεις του στην αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης.


ΣΕΛ.  9   -   11

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα
  • Πελώρια ερωτήματα για τις επιδιώξεις και σκοπιμότητες της κυβέρνησης προκαλεί η απόφασή της να κλείσει αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ τη Βουλή, επικαλούμενη τις ευρωεκλογές, πολύ περισσότερο που είχε ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής για την ερχόμενη βδομάδα. Η εξέλιξη φαίνεται να βολεύει και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, με δεδομένο τον εγκλωβισμό τους στη σκανδαλολογία που ενέτεινε τα αδιέξοδά τους και τη δυσλειτουργία του πολιτικού συστήματος.
  • Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ αναφέρει ότι «ανεξάρτητα από το τι λέει το Σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων, είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Να αναπτύξει τη δική του δράση και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ».

ΣΕΛ.  8

Συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιάσει, σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 11 Μάη και ώρα 12 μ., την Κοινή Διακήρυξη 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ για τις ευρωεκλογές του Ιούνη. Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν: Ο Γκιούλα Τούρμερ, πρόεδρος του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος και ο Καρμέλο Σουάρεζ, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας.



ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΜΑΝ» ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΕΛΗ
ΚΚΕ: Διερεύνηση του θέματος σε όλο το βάθος

Με αφορμή την παραίτηση του Χρ. Βερελή και τους υπαινιγμούς που άφησε για την υπόθεση του σκανδάλου της «ΜΑΝ», το ΚΚΕ σημειώνει ότι τάσσεται υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης σε όλο το βάθος, εφ' όσον θεωρείται ότι υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με συναλλαγές. Θα συμπαρασταθεί γι' αυτό σε κάθε αρμόδιο, διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το όποιο τυχόν θέμα, δεν μας αγγίζει.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ