Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10237

Χιλιάδες ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ απαιτώντας την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Επόμενος σταθμός η απεργία στις 10 του Δεκέμβρη, οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη τη χώρα. Από σήμερα κιόλας, όλοι στη μάχη!

Γερά θεμέλια για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 10 του Δεκέμβρη έριξαν χτες βράδυ χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα, διαδηλώνοντας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Οι διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των εργαζομένων και του λαού και προπάντων η συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή της πολιτικής που στοχοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, με ή χωρίς κρίση του καπιταλισμού, καθορίζουν τη στρατηγική του ΠΑΜΕ. Και είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα μπροστά στην οικονομική κρίση που οξύνεται, για να την πληρώσουν η πλουτοκρατία και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν. Μαζί τους αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι φοιτητές και σπουδαστές, αλλά και φτωχοί αγρότες σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Γεγονός που αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για τη δυνατότητα ανασύνταξης του κινήματος, συγκρότησης συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.


ΣΕΛ.  8   -  9

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Με κάλυψε ο κ. Βγενόπουλος

Ο Γ. Δραγασάκης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Χτες εκπροσώπησε το κόμμα του σε ημερίδα της ΟΤΟΕ σχετικά με την κρίση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της «Μαρφίν», Α. Βγενόπουλος. Ξεκινώντας την ομιλία του, το στέλεχος του ΣΥΝ είπε: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος. Οπότε αυτά που είχα σκοπό να πω, για την ανάπτυξη του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας ή για τη δημιουργία ενός πυρήνα τραπεζών δημοσίου συμφέροντος, το θέμα αυτό έχει καλυφθεί». Λίγο παρακάτω, αναφερόμενος στο ιδεολογικό περιεχόμενο των προτάσεων του ΣΥΝ, ανέφερε: «Είναι μια κλασική κεϋνσιανή συνταγή αυτό που λέω. Δεν είναι κάτι το τόσο καινοφανές». Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...



ΙΝΔΙΑ
Πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων

ΣΕΛ.  23
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση του Δ. Χριστόφια με τον Κ. Καραμανλή

ΣΕΛ.  11
122 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2008
Θάφτηκε ζωντανός 33χρονος οικοδόμος

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ στο υπουργείο Υγείας

ΣΕΛ.  16
ΚΝΕ - ΕΔΟΝ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής στους Κ. Βάρναλη και Θ. Πιερίδη

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ