Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10180

ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ με ενιαίο λαϊκό αγώνα

Από το 1994 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν το δρόμο ιδιωτικοποίησης. Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, εναντίον της χαριστικής βολής που δίνει η κυβέρνηση στην «Ολυμπιακή»

  • Η ιδιωτικοποίηση απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Είναι ψέμα ότι η «Ολυμπιακή» κλείνει ή πουλιέται για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός από τα ελλείμματα και τα χρέη. Πουλιέται για τον ίδιο λόγο που ιδιωτικοποιήθηκαν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα βουνά και παραλίες που παραδίδονται στους επιχειρηματίες.
  • Καθοριστικός παράγοντας για την ιδιωτικοποίηση είναι ο ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός. Καταργείται η κρατική μονοπωλιακή εκμετάλλευση των εσωτερικών αερογραμμών, απαγορεύονται οι επιδοτήσεις στους κρατικούς αερομεταφορείς. Ιδιωτικοποιούνται τα αεροδρόμια, απελευθερώνονται οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής συντήρησης. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις που κρύβονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το θέμα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Τα πρώτα χτυπήματα τα δέχονται οι εργαζόμενοι του χώρου, αλλά οι συνέπειες είναι αρνητικές και μακροπρόθεσμες για ολόκληρο το λαό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για ένα δημόσιο αερομεταφορέα, για ενιαίο φορέα όλων των μέσων μεταφοράς, με όρους οικονομίας σε όφελος του λαού και όχι των κερδών.

ΣΕΛ.  8   -   11

ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Ηρωικές σελίδες μιας πορείας που έρχεται από πολύ μακριά και πάει έως την έφοδο στο δικό μας ουρανό φωτίζονται μέσα από τα περίπτερα, τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που ξεδιπλώθηκαν μέσα σε κλίμα γιορταστικής ατμόσφαιρας στη συνάντηση χιλιάδων λαού και νεολαίας στο Φεστιβάλ. Σημαντικό γεγονός, η συμμετοχή αντιπροσωπειών από 61 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Οργανώσεις Κομμουνιστικής Νεολαίας από 35 χώρες. Σήμερα, η συζήτηση για «την ΕΕ του αντικομμουνισμού και της καταστολής και τους αγώνες των λαών», πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Ελλη Πασπαλά, Μανώλη Μητσιά και άλλους καλλιτέχνες, αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι. Την Κυριακή, η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, και ο Χουάν Κάρλος Μαρσάν από το ΚΚ Κούβας.


ΣΕΛ.  19   -   22


ΚΚΕ
Σταθερά αλληλέγγυοι στο Νησί της Επανάστασης

ΣΕΛ.  3
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Οι πηγές του νερού είναι του λαού

ΣΕΛ.  27
ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Προστάτης των υπερκερδών η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  28
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οχι δημόσιες εκτάσεις σε εκκλησία και ιδιωτικές εταιρείες

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ανατροπές με μοχλό τις κοινοτικές οδηγίες

ΣΕΛ.  18
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Σήμερα ξανά στους δρόμους

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ