Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10175

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αλλάζει με παραιτήσεις

Το θέμα είναι να νικήσει ο λαός την πολιτική του «ευρωμονόδρομου». Καμιά παραίτηση και αλλαγή υπουργού δεν μπορεί να αθωώσει και πολύ περισσότερο να αλλάξει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΛΩΝΙΖΕΙ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αμεση ανάγκη, η κοινή πάλη για Πανεπιστήμια που θα υπηρετούν την ανάπτυξη της επιστήμης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Μία νέα ΝΑΤΟική απαράδεκτη προκήρυξη θέσεων εργασίας διανέμεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τα προγράμματα «πρακτικής άσκησης» των φοιτητών του ΑΠΘ στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά, σχετίζεται με πολεμική έρευνα και η προκήρυξη γίνεται από το ΝΑΤΟικό Κέντρο Υποθαλάσσιας Ερευνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη, «το ΝΑΤΟικό Κέντρο Υποθαλάσσιας Ερευνας διεξάγει μελέτες που σχετίζονται με τη θαλάσσια επιτήρηση, τη βέλτιστη ανάπτυξη αντίμετρων ναρκών και συστήματα ενάντια σε υποβρύχιες επιχειρήσεις...». Επίσης «παρέχει συμβουλές για την επιχειρησιακή έρευνα και λειτουργεί διαδραστικά μεταξύ των επιστημονικών μελετών και των επιχειρησιακών στόλων και διοίκησης του ΝΑΤΟ». Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής, που θέλει τα πανεπιστήμια υποταγμένα στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των πολυεθνικών, που μετατρέπει την επιστήμη σε μηχανισμό καταστροφής, καταπίεσης και σκοταδισμού και που θέλει τους απόφοιτους μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών και τους επιστήμονες συνένοχους. Χρειάζεται κοινή πάλη για Πανεπιστήμια που θα υπηρετούν την ανάπτυξη της επιστήμης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  3

Σε δώδεκα πόλεις σήμερα και αύριο

Από χτες στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα, στην Καβάλα, στη Λαμία, στα Χανιά. Σήμερα και αύριο σε δώδεκα ακόμα πόλεις, συνεχίζεται η μεγάλη γιορτή της 90χρονης ιστορίας του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των κεντρικών εκδηλώσεων της Αθήνας, που θα εκπέμπουν το μήνυμα: «Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση για το μέλλον μας το σοσιαλισμό».


ΣΕΛ.  6  -  9


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων από τα Βαλκάνια

ΣΕΛ.  9
ΔΑΝΙΑ
Κέντρα ... απο-ριζοσπαστικοποίησης

ΣΕΛ.  17
ΟΛΠ ΑΕ
Χαροπαλεύει εργάτης ύστερα από έκρηξη

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Υπήκοοί της μετείχαν στις μάχες της Ν. Οσετίας

ΣΕΛ.  13
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ
Αυξάνονται τα διόδια έως και 147,5%!

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ