Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάη 2000 - αριθ. φύλλου: 7664

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ώρα 10 πμ
Με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ μπροστά!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων, σε όλη τη χώρα, για την επιτυχία των αυριανών πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων.

Η κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πύλη του λιμανιού, στον Πειραιά στις 10.30 πμ στην πλατεία Κοραή, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε δεκάδες ακόμη πόλεις. Προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κάνιγγος, στην πλατεία Βάθης, στο Μοναστηράκι, στα Προπύλαια και την Ομόνοια.

«Ας δώσουμε να καταλάβουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ότι είμαστε εδώ, όρθιοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας», τονίζει στη διακήρυξή του το ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, ενώ ανάλογο προσκλητήριο απευθύνει προς τους συνταξιούχους και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
Αύριο η μεγάλη συναυλία για την ειρήνη

Ενώ σε ολόκληρη τη χώρα ξεδιπλώνονται ήδη οι πολύμορφες εκδηλώσεις του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, αύριο πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία, με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την ορχήστρα του, στις 9 το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια συναυλία αφιερωμένη στην ειρήνη, η οποία ανοίγει την αυλαία των κεντρικών εκδηλώσεων του 22ου Δεκαήμερου και σηματοδοτεί την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης, που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την παρουσία 500 συνέδρων προερχομένων από φιλειρηνικές οργανώσεις και κινήματα απ' όλο τον κόσμο.



«DYNAMIC MIX 2000»
Ασκηση αμερικανικής επικυριαρχίας

Ασκηση επιβολής της αμερικανο-ΝΑΤΟικής επικυριαρχίας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί στην πραγματικότητα η άσκηση μεγάλης κλίμακας «Dynamic Mix 2000», που θα διεξαχθεί από τις 20 Μάη μέχρι τις 10 Ιούνη


ΣΕΛ.  11
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρπάζει και ξεπουλάει το βιος των αγροτών

Η Αγροτική Τράπεζα, αφού συμβάλλει κι αυτή με την τοκογλυφική της πολιτική στη χρεοκοπία των αγροτών, προχωρεί σε κατασχέσεις των χωραφιών και των σπιτιών τους και στη συνέχεια τα ξεπουλάει


ΣΕΛ.  19
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Ισορροπίες... αναζητεί η κυβέρνηση

Για την Τρίτη αναβλήθηκε η λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση, σχετικά με την Ολυμπιάδα 2004, καθώς η κυβέρνηση αναζητεί τις αναγκαίες ... ισορροπίες, αλλά και τις κατάλληλες πολιτικές και θεσμικές διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει στη μοιρασιά της τεράστιας «πίτας»


ΣΕΛ.  22
ΟΡΕΙΝΗ ΡΟΔΟΠΗ
Σε απόγνωση οι αγρότες

Η προεκλογική περίοδος τέλειωσε, οι υποσχέσεις του δικομματισμού ξεθώριασαν και οι καπνοπαραγωγοί του Νομού Ροδόπης αντιμετωπίζουν την επίθεση των μεγαλεμπόρων, που θέλουν ν' αρπάξουν το μόχθο τους σε εξευτελιστικές τιμές -αρκετά χαμηλότερες κι από πέρσι


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ