Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σφιχταγκάλιασμα Ερευνας - μονοπωλίων

Το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών υπέγραψαν μνημόνιο για την έρευνα, με περιεχόμενο τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας επιστημόνων και ερευνητών. Το μνημόνιο προβλέπει την υποστήριξη της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, παραχώρησης δικαιωμάτων σε υπάρχουσες επιχειρήσεις κ.λπ.

Τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν μέσω του «Εργαστηρίου Εκκίνησης» («Ekinisi Lab»), το οποίο αποτελεί ένα οργανωμένο περιβάλλον στήριξης και ωρίμανσης επιχειρηματικών ιδεών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες εξατομικευμένης καθοδήγησης και εμψύχωσης (coaching) σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και επιχειρηματικής ιδέας, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων, βελτίωσης ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Τι επιδιώκουν; Την υποταγή των επιστημόνων ερευνητών στην επιχειρηματική καπιταλιστική δράση, άρα και στη διαμόρφωση ανάλογης συνείδησης. Ταυτόχρονα, συνδέουν άμεσα την εξέλιξη της επιστήμης και της έρευνας με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ετσι, η επιστήμη και η έρευνα υποτάσσονται ακόμα πιο οργανικά στα καπιταλιστικά κέρδη και όχι στις ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ