Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Γ. Δημαράς, βγάζοντας λάδι κεφάλαιο και ΕΕ, ανέφερε ότι το κόμμα του δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τα δύο κυβερνώντα κόμματα για «μικροκομματικές επιλογές» που «δεν πρόκειται να δώσουν λύση στην ανάγκη του ελληνικού λαού για ενότητα και συναδέλφωση» και επισήμανε ότι «μόνο με ένα πανεθνικό, πατριωτικό και ενωτικό μέτωπο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά αλλά και εθνικά, κυρίως, θέματα της πατρίδας μας».

Από την ΔΗΜΑΡ, ο Δ. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το αίτημα της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς βέβαια να αμφισβητεί ούτε στιγμή την εξουσία της αστικής τάξης και τον ευρωμονόδρομο. Μάλιστα, για να καταδείξει τη διαχειριστική ικανότητα του κόμματός του σημείωσε: «Η χώρα χρειάζεται μια ελπιδοφόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση». Ενώ πρόσθεσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή στο ευρώ».

Ο εισηγητής της ΧΑ Ηλ. Παναγιώταρος, καταθέτοντας επί της ουσίας τα διαπιστευτήρια του κόμματός του στο κεφάλαιο και δείχνοντας ότι κινείται στις ίδιες ράγες με τα άλλα αστικά κόμματα, αναγνώρισε πλήρως το χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού, με την εξής όμως παρατήρηση: «Χωρίς λογιστικό έλεγχο του χρέος που κάνει και ο πιο απλός πολίτης δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μέγεθος του χρέους», ενώ σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας χωρίς «την πραγματική προστασία από τους λαθρομετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ