Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρεία

Στους χώρους του «Δρομοκαΐτειου» περιόδευσε ο Ηλίας Σιώρας, μέλος της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Με εργαζόμενους του «Δρομοκαΐτειου» συνομίλησε χτες το μέλος της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, Ηλίας Σιώρας, για το επικείμενο κλείσιμο των Ψυχιατρείων, αλλά και συνολικότερα τα προβλήματα των νοσοκομείων. «Ηρθαμε να σας καλέσουμε σε αγώνες για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρεία. Να αγωνιστούμε για τα γενικότερα προβλήματα. Βλέπετε ότι μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενές. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό φτάνουν τις 100.000 σε όλη τη χώρα, σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και σε άλλες δομές. Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν 70.000 εργαζόμενοι. Και ο υπουργός είπε ότι θα προσλάβει 3.000 άτομα με πεντάμηνες συμβάσεις. Αυτοί οι εργαζόμενοι δε θα προλάβουν να μάθουν τη δουλειά και, μόλις φύγουν, θα αποχωρήσουν και ένας - δυο μόνιμοι με σύνταξη. Οπότε το κενό θα είναι μεγαλύτερο. Θα πάρει, λέει, άτομα επιδοτούμενα. Στα χειρουργεία; Σε σύγχρονα μηχανήματα; Πώς θα τα δουλέψουν;»

Αναδεικνύοντας την ανάγκη συμμετοχής των εργαζομένων στην πάλη, παράλληλα με την ενίσχυση του ΚΚΕ, τόνισε: «Το θέμα της Ψυχικής Υγείας το αναδεικνύουμε κάθε μέρα γιατί η κατάσταση χειροτερεύει, τα ράντζα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία αυξάνουν (...) Και λέμε ότι θέλουμε την ψήφο σας ως ΚΚΕ όταν έρθουν οι εκλογές. Αλλά δε λέμε, αφού η Ψυχική Υγεία πάσχει, ψηφίστε μας για να το λύσουμε. Εχουν πει στο λαό ότι μόνο με τις εκλογές λύνεται το πρόβλημα. Δε λύνεται έτσι. Αν δεν υπάρχει κίνημα, δε γίνεται τίποτα».

Καυτηρίασε επίσης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά ζητούσε να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και τώρα απαιτεί να μείνουν ανοικτά. Μάλιστα, όπως επισήμανε, κατηγορεί την κυβέρνηση όχι γιατί προωθεί το κλείσιμό τους, αλλά γιατί δεν εφαρμόζει σωστά τη μεταρρύθμιση της ΕΕ. «Εμείς, ως ΚΚΕ, λέμε να μην κλείσουν για λόγους ουσίας. Πού θα νοσηλευτούν τα οξέα περιστατικά; Δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Ο τρίτος λόγος είναι ισοδύναμος με τους άλλους δύο. Πού θα πάνε αυτοί οι εργαζόμενοι;».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σωματείο του «Ευαγγελισμού» και τους αγώνες του, επισήμανε: «Στον "Ευαγγελισμό", εκεί είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ. Αν το ΠΑΜΕ ήταν πρώτη δύναμη σε όλα τα σωματεία αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), δε θα ήταν έτσι η κατάσταση».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Χαϊδαρίου, στις 19.00 στο Παλατάκι, για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία, για σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ