Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Τρέχει να συγκυβερνήσει με όποιον βγει πρώτος

Τις επαφές του Ποταμιού με την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, που προετοιμάζουν το έδαφος για είσοδό του στην επόμενη κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν στελέχη του Στ. Θεοδωράκη.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Θανάσης Σκόκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του υπέβαλε αιτήματα για συνάντηση στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την «πολιτική επικαιρότητα, τα προβλήματα της χώρας». Εκτίμησε ότι οι συναντήσεις αυτές ίσως γίνουν κι αυτήν ακόμα τη βδομάδα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα στελέχη του Ποταμιού έχουν ήδη κάνει «συναντήσεις με υπουργούς (...) Εχουμε δει πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι στην κυβέρνηση».

Στην ερώτηση γιατί εφόσον η ρητορική του Θεοδωράκη είναι πως το Ποτάμι είναι κάτι εντελώς καινούργιο και δεν επιζητά να διασώσει «φθαρμένα» κόμματα ή πρόσωπα, ζητά να δει Σαμαρά και Τσίπρα, ο Σκόκος ψέλλισε ότι «ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμοί»...

Παραπλανά με «χρησμούς Πυθίας» για στήριξη του συστήματος

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε σηματοδοτώντας και τα όρια του ριζοσπαστισμού τους: «Υπάρχει και ένα άλλο που έχουμε πει, ναι μεν δεν θα διασώσουμε κόμματα, αλλά δεν έχουμε πει ότι ήρθαμε για να εξαφανίσουμε και τα κόμματα, ούτε είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο (...) Δηλαδή, στο τέλος της ημέρας όπως θα έρθουν οι πολιτικές εξελίξεις, το εάν θα συνεργαστείς, εάν θα συνομιλήσεις ή όχι, εξαρτάται και από αυτούς που έχεις απέναντί σου. Δεν μπορείς ν' αλλάξεις τα πάντα, αυτά είναι».

Στο ίδιο πνεύμα, ερωτηθείς με ποιον θα συνεργαζόταν μετεκλογικά το Ποτάμι, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, το άφησε ...δίπορτο: «Αφήστε πρώτα να γίνουν εκλογές, να δούμε τους συσχετισμούς... Το αντιμετωπίζουμε με άλλη λογική. Ανάλογα με τον συσχετισμό, θα προσπαθήσουμε ώστε η χώρα να έχει μία κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα. Και αυτό είναι πολυπαραγοντικό. Δεν έχουμε αγάπες, ιδιαίτερες σχέσεις ή προτιμήσεις για τη ΝΔ ή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε αυτή την αφετηρία».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά και της κυβερνητικής (βλ. αστικής) σταθερότητας με εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζυμώσεις και εκτός συνόρων(2016-04-06 00:00:00.0)
Ανοικτός σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από την υπάρχουσα Βουλή(2016-01-21 00:00:00.0)
«Μας πρότειναν δυο υπουργεία για να μπούμε στην κυβέρνηση»(2015-04-09 00:00:00.0)
Ψάχνονται για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο Βενιζέλου(2015-01-28 00:00:00.0)
Με τα μούτρα στα παζάρια για τη νέα κυβέρνηση(2015-01-26 00:00:00.0)
Με τα μούτρα στα παζάρια για τη νέα κυβέρνηση(2015-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ