Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναζητώντας μια κοινή καλλιτεχνική γλώσσα

Με ελληνική συμμετοχή, τη σκηνοθέτη Ιόλη Ανδρεάδη, πραγματοποιείται και φέτος το διεθνές θεατρικό εργαστήρι - φεστιβάλ «World Wide Lab» από 15 Σεπτέμβρη έως 12 Οκτώβρη στο «Teatro Due» της Ρώμης, με θέμα «Καταστροφή και Αναγέννηση». Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, το τρίτο World Wide Lab παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα σκηνοθετών από διαφορετικές χώρες του κόσμου - Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ταϊβάν, Καναδάς, ΗΠΑ, Ινδία - οι οποίοι συναντιούνται σταθερά κάθε χρόνο, με σκοπό να δουλέψουν εντατικά και ομαδικά για ένα μήνα πάνω στη δημιουργία και την παρουσίαση θεατρικών πρότζεκτ γύρω από ένα ειδικό θέμα τη φορά.

Στόχος του World Wide Lab είναι να προτείνει και να εξελίξει ένα μοντέλο ομαδικής συνεργασίας και συσκηνοθεσιών, με σκοπό την ανεύρεση μιας κοινής καλλιτεχνικής γλώσσας που δε θα εξαλείφει ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της προέλευσης και της εκπαίδευσης του κάθε σκηνοθέτη.

Στο φετινό World Wild Lab, η Ιόλη Ανδρεάδη θα συσκηνοθετήσει με την Αμερικανίδα σκηνοθέτη Annie Levy μια διασκευή του «Βασιλιά Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τον τίτλο «Ληρ ο νεότερος». Η διασκευή είναι της Ιόλης Ανδρεάδη και της Annie Levy, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της Sara Svati.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ