Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων

Tο μήνυμα ότι η μουσική ενώνει ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και δημιουργεί δεσμούς φιλίας και αρμονικής συνεργασίας θα κάνει πράξη για ακόμη μια φορά η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων (ΕΤΟΝ) με τη συναυλία της, στις 5 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 9 μ.μ.

Η ΕΤΟΝ, αποτελούμενη από 50 νέους Ελληνες και Τούρκους μουσικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. O μόλις 22 ετών Ελληνας κλαρινετίστας, Παύλος Σεράσης, θα εκτελέσει το Κονσέρτο για Κλαρινέτο του Μότσαρτ σε A Major K. 622. Ο νεαρός μουσικός έχει παίξει ως σολίστ σε διάφορες ορχήστρες στην Ελβετία, Γερμανία κ.ά. Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι του γνωστού Τούρκου μαέστρου, Cem Mansur, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε Μουσικολογία στο City University του Λονδίνου και στο Guildhall School of Music and Drama, όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο Ricordi Conducting Prize. Αργότερα σπούδασε στο Los Angeles Philharmonic Institute με καθηγητή τον Leonard Bernstein.

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων δημιουργήθηκε από μια ιδέα της Λένης Κονιαλίδη με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Bilkent της Αγκυρας. Η ορχήστρα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ