Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμή στον αταλάντευτο κομμουνιστή ηγέτη Νίκο Ζαχαριάδη

Τη μνήμη του τίμησαν χτες η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ με εκδήλωση στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας

Με μια σεμνή εκδήλωση τίμησαν τον Νίκο Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, χτες το πρωί στο Α' Νεκροταφείο όπου βρίσκεται ο τάφος του. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το θάνατό του, την 1η Αυγούστου 1973. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην είσοδο του νεκροταφείου και πορεύτηκε μέχρι τον τάφο του, όπου κατατέθηκαν λουλούδια. Στην εκδήλωση τιμής συμμετείχαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Τηλέμαχο Δημουλά, μέλη του ΠΓ, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ. Πήρε επίσης μέρος ο γιος του Ν. Ζαχαριάδη, Σήφης, καταθέτοντας λουλούδια στον τάφο του πατέρα του.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την κατάθεση λουλουδιών, ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αταλάντευτη στάση του, η αφοσίωσή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης, παραμένει και σήμερα πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές κομμουνιστών. Στα ίδια χνάρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης και μελετώντας την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ γινόμαστε και σήμερα πιο ικανοί στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, για το σοσιαλισμό».

Εκ μέρους της ΚΟΑ του ΚΚΕ ο Θανάσης Τζίμας
Εκ μέρους της ΚΟΑ του ΚΚΕ ο Θανάσης Τζίμας
Η Ελένη Μητικάρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε: «Τιμάμε τον Νίκο Ζαχαριάδη για την πρωτοπόρα πολιτική του σκέψη, για την αυτοθυσία και την αφοσίωσή του στον πιο σπουδαίο κοινωνικό σκοπό του τελευταίου αιώνα, την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Τιμάμε τον Νίκο Ζαχαριάδη γι' αυτό που ήταν, μέλος του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία στιγμή πιστός, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χάρη στον σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη και σε άλλους πολλούς κομμουνιστές, μπορούμε σήμερα, χιλιάδες νέοι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, κοιτάζοντας πίσω να προχωράμε μπροστά».


Ο Σήφης Ζαχαριάδης
Ο Σήφης Ζαχαριάδης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ