Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καρδίτσας, την ώρα που συνεδρίαζε, έκανε την Πέμπτη πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, προκειμένου να αναδείξει και να καταγγείλει τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, απατώντας να δοθούν λύσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε τη διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ προ των ευθυνών τους, ζητώντας άμεσα να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και να εξοπλιστεί πλήρως το νοσοκομείο.

Οπως καταγγέλλει η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, η εφημερία στο νοσοκομείο γίνεται χωρίς να υπάρχουν γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, δερματολόγος. Στο παιδιατρικό υπάρχουν μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και ένας επικουρικός, με αποτέλεσμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς και να προκληθούν προστριβές με εφημερεύοντα από τα Τρίκαλα.

Στο μαιευτικό - γυναικολογικό υπάρχει μόνο ένας ειδικός, στο οφθαλμολογικό πάλι μόνο ένας ειδικός, στο ουρολογικό μόνο δύο ειδικοί και στη μονάδα τεχνητού νεφρού μόνο ένας επικουρικός και αποσπασμένοι γενικοί γιατροί και παθολόγος.

Οσον αφορά τον αξονικό τομογράφο, χρειάζεται αντικατάσταση καθώς πρακτικά είναι ακατάλληλος και τα σοβαρά περιστατικά διακομίζονται σε σοβαρή κατάσταση σε γειτονικά νοσοκομεία. Μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων έχουν περικοπεί εξαιτίας της μη ανανέωσης των αντιδραστήρων στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων και σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις έχουν σταματήσει να γίνονται στα επείγοντα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους τούς έχουν οδηγήσει στα όρια της αντοχής τους και το γεγονός ότι το νοσοκομείο λειτουργεί ακόμα, παρά τις ελλείψεις μέσων και προσωπικού, οφείλεται στις δικές τους υπεράνθρωπες προσπάθειες, που δίνουν τον εαυτό τους, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα μέσα και εφόδια.

Στη διάρκεια της παρέμβασης του ΚΚΕ, η διοικητής του νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια μετατόπισης και επιμερισμού των ευθυνών, δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Καρδίτσας για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Τέλος, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση διορισμένου μέλους του ΔΣ του νοσοκομείου, που θεώρησε υπερβολικό μισθό για ένα γιατρό τα 900 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ