Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων

Κείμενο καταδίκης της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων μαζικών φορέων ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, φορείς και σωματεία της Ζακύνθου, που συμμετείχαν σε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο του νησιού, υπέγραψαν κείμενο καταδίκης της επικίνδυνης επιχείρησης.

Αναλυτικά, τα σωματεία και οι φορείς της Ζακύνθου που υπογράφουν το κείμενο επισημαίνουν:

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την καταστροφή χημικών οπλών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή 200 μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους λαούς.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία που θα γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου.

Ιδιαίτερα εμείς που ζούμε σε νησί έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούμε. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στη Μεσόγειο για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών. Συνυπεύθυνοι είναι και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχουν ξεκάθαρη αντιλαϊκή πολιτική, είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα συμφέροντα τον ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος την παρέμβαση της ΕΕ για να σταματήσει η καταστροφή των χημικών, καλλιεργεί αυταπάτες τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ έχει συμφωνήσει στο έγκλημα.

Καταγγέλλουμε τη σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και καλούμε τους κατοίκους του νησιού να αντιταχθούν άμεσα, να μην επιτρέψουμε το έγκλημα που θέλουν να κάνουν».

Οι φορείς που υπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, Σωματείο Εργαζομένων ΚΤΕΛ

  • Την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο καταγγέλλουν και οι Γραμματείες Ζακύνθου της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ