Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν την «απελευθέρωση»

Σε ανακοίνωση, με αφορμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής του Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) αναφέρεται στις ανατροπές που επέφερε στους εργαζόμενους του κλάδου και στους εργαζόμενους - καταναλωτές η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, τα τελευταία 20 χρόνια:

  • Οι ελαστικές μορφές και η δανεική εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Το 40% δουλεύουν με κάθε είδους ελαστική μορφή, με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 9ωρα - 12ωρα αντί για 8ωρο. Οποιες συμβάσεις ίσχυαν, αφορούν πλέον το 60% των εργαζομένων, ή έχουν λήξει ή λήγουν στο τέλος του 2014. Το ύψος του μέσου μισθού έχει καταβαραθρωθεί και η εντατικοποίηση έχει αυξηθεί στο έπακρο.
  • Ενώ λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας το κόστος παραγωγής τριών προϊόντων (σταθερή, κινητή, TV) είναι πολύ μικρότερο από το παλιό σταθερό τηλέφωνο, εν τούτοις το κόστος είναι σχεδόν απαγορευτικό για την εργατική οικογένεια. Μέσα στην κρίση έχουν μειωθεί οι συνδέσεις σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και έχει μειωθεί σημαντικά η χρήση τους.
  • Η τεράστια περιουσία και οι υποδομές, που πληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό, έχουν μετατραπεί σε ιδιοκτησία των μεγάλων μονοπωλίων. Τον τελευταίο χρόνο η «Deutsche Telecom» ξηλώνει το δίκτυο χαλκού και το στέλνει στη Γερμανία, καθώς ο χαλκός είναι σημαντικό χρηματιστηριακό προϊόν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ