Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Θέλει διάλογο και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η στρατηγική που λέει ότι το ηττημένο μου κόμμα θα πάει να γίνει συμπλήρωμα των πολιτικών επιδιώξεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι σα να υπογράφει την πολιτική του αυτοκτονία. Δε θέλω να συνυπογράψουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του επιδίωξη». Με τα λόγια αυτά ο Σπ. Λυκούδης εξέφρασε εκ νέου χτες την κατηγορηματική αντίθεση στα βήματα προσέγγισης με την Κουμουνδούρου, που αργά αλλά σταθερά υλοποιεί η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα», ο άτυπος επικεφαλής της μειοψηφούσας «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» πρόσθεσε: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει άμεση σχέση με τη ΔΕΗ, ήμουν απολύτως βέβαιος -και είμαι- ότι είναι μια πολιτική επιδίωξη, σε μια Βουλή με ηττημένα κόμματα και πάρα πολλούς ανεξάρτητους που αναζητούν τη δική τους μελλοντική πορεία, να διαμορφώσει μπλοκ μελλοντικών συμμαχιών».

Την ίδια ώρα ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της ΕΕ του κόμματος, δήλωνε στο «ΜΕΓΚΑ» ότι βεβαίως και μπορεί η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους.

Στο φόντο της εσωκομματικής αναταραχής, ο Φ. Κουβέλης έστειλε χτες επιστολές προς τους Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο, Στ. Θεοδωράκη, Αντ. Λοβέρδο, Λ. Κατσέλη, Οικολόγους - Πράσινους, Ευρώπη - Οικολογία, Πράσινους και σε ανεξάρτητους βουλευτές, σε υλοποίηση της απόφασης που έλαβαν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή για ανάληψη πρωτοβουλίας έναρξης διαλόγου για την κεντροαριστερά και τη «διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας».

Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θέτει η ΔΗΜΑΡ ως προϋπόθεση του διαλόγου είναι η συμφωνία σε ένα πλέγμα μέτρων στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας, εντός της ΕΕ, με παράλληλη λήψη μέτρων διασφάλισης της «κοινωνικής συνοχής», όπως: Διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας και αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, απόρριψη μονομερών ενεργειών, παραγωγική ανασυγκρότηση με στήριξη της επιχειρηματικότητας (μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων κ.ά.), ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και πλέγμα μέτρων χρηματοοικονομικής υποβοήθησης της πραγματικής οικονομίας.

Κωδικοποιώντας τη στόχευση της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της, Θ. Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του «στέλνουμε δύο επιστολές, μία προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, έτσι ώστε να γίνει ισχυρός αυτός ο χώρος και όχι απλώς συμπληρωματικός εταίρος μιας οποιαδήποτε μελλοντικής προοδευτικής διακυβέρνησης, και η δεύτερη επιστολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να υπάρξει αυτή η προοδευτική, κοινωνική και πολιτική συμμαχία στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ