Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες υποκλοπής

Μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτόδικων Αθηνών απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για υποκλοπή θεμάτων της «τράπεζας θεμάτων» από ιδιωτικό σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ είχε απευθυνθεί στο υπουργείο μετά από μια ανάρτηση σε ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση ιδιωτικού σχολείου δήλωνε στις εποπτικές αρχές πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων για την Α' Λυκείου. Στο εν λόγω σχολείο, την πρώτη μέρα οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα επιλογής (που δε θέλει «τράπεζα θεμάτων»), ενώ στο υπουργείο δηλώθηκε ότι δίνουν π.χ. Αλγεβρα και κληρώθηκαν τα αντίστοιχα θέματα από την «τράπεζα θεμάτων». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, οργανώθηκε φροντιστήριο για τους μαθητές όπου υποδείχτηκε η λύση για τα θέματα της Αλγεβρας και την επόμενη μέρα έδωσαν όντως αυτό το μάθημα και αρίστευσαν. Με τον ίδιο τρόπο φέρεται δε να συνεχίστηκαν οι εξετάσεις και σε άλλα μαθήματα.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν επίσης η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ