Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
Κινδυνεύουν να κλείσουν τάξεις

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να κλείσουν τάξεις του ελληνικού Γυμνασίου στη Νυρεμβέργη είναι γονείς και μαθητές. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι Κομματικές Οργανώσεις Βαυαρίας του ΚΚΕ αναδεικνύουν συνολικά ζητήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γερμανία και καλούν σε πάλη για τη διεκδίκηση λύσεων.

Στα πολύμορφα προβλήματα, πρόσφατα ήρθαν να προστεθούν οι φημολογούμενες προσπάθειες του Βαυαρικού υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο τάξεων του Γυμνασίου στη Νυρεμβέργη, με αφορμή τη μη τήρηση των συφωνηθέντων, ανάμεσα στα δύο υπουργεία, από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική κοινότητα, η Βαυαρική πλευρά, που καλύπτει μέρος της υποδομής και μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών μόνο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα γυμνάσια αλλά όχι για τα λύκεια, έχει εγείρει ζήτημα. Υποστηρίζει ότι εκπαιδευτικοί που η οργανική τους θέση είναι στο γυμνάσιο, διδάσκουν στο Λύκειο.

«Τέτοια γεγονότα, που μπορεί να φαίνονται και μεμονωμένα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όλη την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Γερμανίας», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις του ΚΚΕ. Θυμίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός σχολείων από όλες τις βαθμίδες έκλεισαν σε όλη τη Γερμανία. Πολλά Ελληνόπουλα είτε πετιούνται εκτός σχολείου είτε οδηγούνται στα τρίτης κατηγορίας σχολεία (Hauptschule) του ταξικού γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Το υπουργείο Παιδείας φροντίζει συνεχώς να δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των υπαρχόντων εκπαιδευτηρίων, με κενές θέσεις διδασκόντων, καθυστερήσεις στο διορισμό ή την έγκαιρη απόσπασή τους, καθυστερημένη ή καθόλου αποστολή συγγραμμάτων, διατήρηση του καθεστώτος ουσιαστικής ομηρίας των ελληνικών σχολείων σε κτιριακές υποδομές που στοιχίζουν εκατομμύρια και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας ούτε του γερμανικού, ούτε του ελληνικού νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ