Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Ελιά, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ λοξοκοιτάζει η ΔΗΜΑΡ

Καλά κρατεί η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ για τον προσανατολισμό ως προς τις συμμαχίες που θα εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση, εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Θ. Μαργαρίτης, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, τοποθετήθηκε χτες (ρ/σ «Βήμα») θετικά ως προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε σαν «λάθος» τη μη συμμετοχή στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Οπως είπε, «όσο (ο ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθεί μια πολιτική χωρίς να αναζητεί συμμαχίες και χωρίς δυνατότητες να διαμορφώσει ένα ευρύτερο περιβάλλον συνεργασιών, πολύ φοβάμαι ότι ακόμη και αν γίνουν εκλογές, δε θα διευκολύνουν τον πολιτικό του σχεδιασμό». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι μια ισχυρή κεντροαριστερά «μπορεί να προβάλλει αξιώσεις και ταυτόχρονα δεν αποκλείω τη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Real», σχολίασε την πρόταση Βενιζέλου για κοινό συνέδριο, λέγοντας ότι «τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σχετικά με τις κυβερνητικές συνεργασίες, δήλωσε πως στη «συγκρότηση ενός νέου μπλοκ εξουσίας ...έχουν θέση όλοι, πλην Νέας Δημοκρατίας. Και το ΠΑΣΟΚ, εφόσον απεξαρτηθεί από τη ΝΔ, και το Ποτάμι, εάν καταλήξει ότι ενδιαφέρεται, και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, άγνωστες παραμένουν οι επόμενες κινήσεις των βουλευτών Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανού. Αμφότεροι φέρονται αποφασισμένοι να αποχωρήσουν απ' το κόμμα, αν «επισημοποιηθεί» η «στροφή» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ