Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώτης Βαρδής

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Γιατί ΚΚΕ;

Υπάρχουν βασικοί λόγοι σ' αυτές τις εκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχει κάποιος, σε επίπεδο πολιτικής και τακτικής.

Είναι το κόμμα που έχει αδιάλειπτους και σταθερούς δεσμούς με την εργατική τάξη και αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυσή του είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος των βαθιών ριζοσπαστικών αλλαγών.

Οι πρωτοβουλίες, που λαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στα κοινωνικά κινήματα, στεριώνουν και εδραιώνονται στη βάση μιας ριζικά νέας κοινωνικής και πολιτικής προοπτικής.

Δίνει μάχες, μέσα στο Κοινοβούλιο και στην καθημερινότητα κατά του συντηρητισμού, του μεταρρυθμισμού και των καπιταλιστικών ανασυγκροτήσεων. Είναι το μοναδικό κόμμα που ανέδειξε τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και πασχίζει να τα μεταφέρει στον εργαζόμενο λαό, λέει όχι στον κυβερνητισμό, στην αστική και τη ρεφορμιστική (συν)-διαχείριση. Ιδέες και πρακτικές τόσο των κομμάτων που περιστρέφονται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και του ρεφορμιστικού - σοσιαλδημοκρατικού άξονα με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιτάσσεται σθεναρά, στο διαρκή πόλεμο, που έχουν εξαπολύσει κατά χωρών και λαών, οι Αμερικανοί και ευρωενωσιακοί ιμπεριαλιστές.

Η πολιτική του και η δύναμή του, το πολιτικό του σθένος, αλληλοτροφοδοτείται με τα κοινωνικά κινήματα, ώστε οι αγώνες για την καθημερινότητα (μισθοί, συντάξεις, ανεργία, εργασιακές σχέσεις, δημοκρατικά δικαιώματα, περιβάλλον, αυτοδιοίκηση, αποδέσμευση από την ΕΕ και ΝΑΤΟ κ.λπ.), να δυσκολεύουν την αστική διαχείριση και να εγγράφονται ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Νομίζω, ότι αυτοί είναι ξεχωριστοί λόγοι, για τους εργαζόμενους και αριστερούς πολίτες, για να συνδράμουμε το ΚΚΕ με την ψήφο μας, ώστε να προκληθούν τα πρώτα ρήγματα του συντηρητικού και σοσιαλδημοκρατικού άξονα και να συμβάλουμε στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων, για τη συγκρότηση της συμμαχίας με σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι μια χαλαρή διαδικασία, αλλά είναι έντονα πολιτική, και αυτή η σκέψη πρέπει να κυριαρχήσει στον καθένα μας μπροστά στις διπλές κάλπες του Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την παρέμβαση στο κίνημα(2017-03-02 00:00:00.0)
Πορεία αναμόρφωσης με προβλήματα, αντιφάσεις και σταθερή «πυξίδα»(2016-12-31 00:00:00.0)
Γιατί τώρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα;(2013-05-25 00:00:00.0)
Με αφορμή τις ιταλικές εκλογές(2013-03-03 00:00:00.0)
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ(2004-02-04 00:00:00.0)
"Μανιφέστο" για τις ευρωεκλογές(1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ