Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπτώσεις...

Πρόσφατα ο Ευ. Βενιζέλος σε ομιλία του στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο είπε:

«Θα διαχειριστούμε την Προεδρία (...) και θα προωθήσουμε πολλά και σημαντικά θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η οικονομική διακυβέρνηση και κυρίως η τραπεζική ένωση, που είναι ζητήματα που ανοίγουν και πολύ έντονο διάλογο και μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ (...) μπροστά στα νέα φαινόμενα ευρωσκεπτικισμού, στην κόπωση των κοινωνιών και ιδίως των νέων πολιτών, οι οποίοι νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τη λιτότητα, την κρίση και, εν πάση περιπτώσει, με ένα μοντέλο μονόπλευρο, ετεροβαρές, που κανοναρχείται κυρίως από τη Γερμανία,(...) έχει πολύ μεγάλη σημασία ο ρόλος της Γαλλικής Δημοκρατίας, γιατί οι εσωτερικές ισορροπίες στην ΕΕ είναι ισορροπίες στον άξονα Βερολίνο - Παρίσι. Και όταν ο άξονας αυτός είναι διαταραγμένος και δεν επιτρέπει να διαδραματίζεται ένας ισότιμος ρόλος στη λήψη των αποφάσεων, αυτό μας επηρεάζει όλους, ιδίως επηρεάζει τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Επίσης, στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών, απαντώντας, στις κατηγορίες του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζ. Γκάμπριελ ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, προκειμένου να μπει στην ΟΝΕ, είπε μεταξύ άλλων: «Αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρεία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler».

Στο συνέδριο των «Nouvel Observateur» - «Καθημερινής», με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία», είπε ότι αιτία για τον ευρωσκεπτικισμό είναι «ο έντονος οικονομικός εθνικισμός», αναφερόμενος προφανώς στη Γερμανία και ότι οι συσχετισμοί μεταξύ κρατών και εθνών «συνιστούν ένα κολοσσιαίο πρόβλημα, υπαρξιακό, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Πολλές απανωτές συμπτώσεις μετά τα ταξίδια του σε Γαλλία και ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ