Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σε αναζήτηση αδρανών παρακαταθηκών

Στην αξιοποίηση περιουσίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΚΔ) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με αυτό το στόχο συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την «έρευνα συσσωρευμένων παρακαταθηκών που παρέμειναν αδρανείς για δεκαετίες και την αξιοποίηση τυχόν ευρημάτων», σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Το σύνολο με τις κάθε είδους παρακαταθήκες στο εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, μαζί με αυτές που για δεκαετίες βρίσκονται στα αζήτητα, υπολογίζονται σήμερα στα 2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών έχει προχωρήσει σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων, τα οποία έχει εκχωρήσει σε τρίτους. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετοί από τους δανειολήπτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πρακτικές των τραπεζιτών, οι οποίοι επικαλούνται τις τιτλοποιήσεις και αρνούνται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε «ρύθμιση διευκόλυνσης», για όσο διάστημα το δάνειο του πελάτη τους θα βρίσκεται στην κατοχή τρίτων.

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης απορρόφηση των κερδών που αποκομίζει το ΤΠΚΔ, τα οποία σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2011) φτάνουν στα 10 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ