Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Στις ελληνικές καλένδες τα οικονομικά αιτήματα

Το 23ο συνέδριό της πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αθήνα.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Χ. Κατσώτης ο οποίος τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, το δικαίωμα των αστυνομικών υπαλλήλων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για καλύτερη ζωή και να μην συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα. «Νομίζουμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα αυτές τις διεκδικήσεις να τις εκφράσουν από κοινού με άλλους εργαζόμενους, με τμήματα του λαού, με συνδικάτα και φορείς που αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα, για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού», τόνισε. Παράλληλα, είπε ότι «οι αστυνομικοί δεν πρέπει να είναι απέναντι στον αγώνα, στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα του λαού, όταν και οι ίδιοι πλήττονται από την ίδια πολιτική».

Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή ανέφερε πως πρέπει να απομονωθεί λόγω του ναζιστικού και εγκληματικού της χαρακτήρα. Πρόσθεσε πως «η ΧΑ δημαγωγεί για τα προβλήματα των αστυνομικών με στόχο να επηρεάζει με το δηλητήριο του ναζισμού το προσωπικό της Αστυνομίας και των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας. Επιδίωξή της είναι αυτές οι δυνάμεις να στρέφονται με μένος ενάντια στο λαό και να χτυπάνε τις κινητοποιήσεις του».

Στο συνέδριο μίλησε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ο οποίος αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών παρέπεμψε στο... αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα για να υπάρξει η σχετική ανταπόκριση της Πολιτείας στα οικονομικά τους αιτήματα. Το τελευταίο, όμως, όποτε και αν επιτευχθεί θα είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που με τους απανωτούς φόρους και τα χαράτσια, με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές έχει γονατίσει το λαό. Εκφράζοντας το δόγμα της «επιθετικής αστυνόμευσης» που σημαίνει, στην ουσία, ενίσχυση της καταστολής, είπε ότι «έχει περάσει ο καιρός της μη αντιδρώσας Αστυνομίας». Επίσης, «ως προς τη Χρυσή Αυγή, το είπα και θα το ξαναπώ, εσείς είσαστε το κράνος και η ασπίδα της Δημοκρατίας», δήλωσε.

Πολλοί σύνεδροι αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στην ανάγκη αναγνώρισης της εργασίας τους ως επικίνδυνης, να αναγνωριστεί η νυχτερινή τους εργασία, να υπάρχει πραγματική αμοιβή για την έκτη μέρα εργασίας και ανάλογη θεσμοθέτηση για τις Κυριακές, τις εξαιρέσιμες, τις αργίες και τις υπερωρίες και χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων περιοχών όπως και στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ